Куклите Барби от десетилетия са не само сред любимите играчки

...
Куклите Барби от десетилетия са не само сред любимите играчки
Коментари Харесай

Барби, новите кукли без коса и с витилиго и какво е посланието на компанията

Куклите Барби от десетилетия са освен измежду обичаните играчки на дребните девойки, само че и измежду техните образци за подражателство. По тази причина нееднократно са били подложени на критика поради идеалистичните стандарти за хубост и живот, който основават, както и за нетолерирането на другите.

В последните години компанията производител Mattel стартира и продължава акция, целящи да се махне това леке от името си. Така се появиха първо кукли с друг свят на косата, след това с друг цвят на кожата, а през днешния ден можем да си закупим и Барби квалифициран правист или пък Барби фотожурналист, а за какво не и Барби откривател на дивата природа или Барби с хиджаб.

176 разнообразни кукли с девет разнообразни телосложения, 35 тона на кожата и 94 разнообразни прически - това е разнообразието, което през днешния ден учи дребните девойки, че не всички наподобяват като тях. А последната сбирка на Барби сполучливо го добавя.

Новите дизайни на куклите бяха показани преди дни и още веднъж привлякоха вниманието на всички. Линията Barbie Fashionistas е основана, с цел да покаже всички измерения на хубостта и модата.

Всяко момиче, което има витилиго, или друго, което по една или друга причина е изгубило косата си, може да се припознае в новите кукли. Едната е с по-тъмен цвят на кожата и бели петна по нея, а гледайки я незабавно се сещаме за модела Уини Харлоу, която потвърди, че това заболяване не е спънка даже за подчинение на стилния подиум.

Куклата без коса има красило лице и усмивка, носи огромни, златни обеци и рокля с флорални претекстове. Изглежда щастлива, макар минуса си.

Миналата година компанията производител показа модел Барби в инвалидна количка. Онази руса кукла, която се трансформира в знак на компанията, а през днешния ден е и знак на особеното и толерантността. Това е и един от най-продаваните модели за 2019 година Сега към нея се причислява и Барби със златна протеза, вместо един крайник.

Кен също претърпява промени, които са в по какъв начин с времето. Сега той е с дълга, руса коса, на инат на към този момент остарелите стандарти и прически. А полово неутралните кукли Барби също се радват на огромен интерес, написа CBS News. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР