Кукленско шосе, Брезовско и булевард Свобода ще бъдат преасфалтирани. Средствата

...
Кукленско шосе, Брезовско и булевард Свобода ще бъдат преасфалтирани. Средствата
Коментари Харесай

Три големи пътни артерии в Пловдив ще имат нов асфалт

" Кукленско шосе ", " Брезовско " и бул. " Свобода " ще бъдат преасфалтирани. Средствата за това са от публичната поръчка за улични поправки за над 7 милиона лв.. Това съобщи кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По думите му към този момент има контракт за " Кукленско шосе ". Там се възнамерява повсеместен ремонт - велоалея, замяна на осветяване, кабелни съоръжения, нови тротоари.

Интересното е, че след извоюван план на Техническия университет за създаване за център за подготвеност ще се направи станция на бул. " Санкт Петербург ", която ще бъде над пътя с доста камери. Те ще засичат много информация като брой коли и типове транспортни средства.

" Но за пръв път ще се пробра да се мери тежестта на колите. Ако се окаже успешно, ние в едно бъдеще време можем да слагаме такива сензори, които да мерят тежестта на колите по булевардите. Това ще ни оказва помощ за настилките, които да са устойчиви за тежките коли ", разяснява Тотев.

През есента ще се ремонтира и бул. " Свобода " - от мол Пловдив до бул. " Васил Априлов ". Ще се направи велоалея, ново осветяване, тротоари, паркоместа към парка на " Свобода ". Ремонт се планува и за бул. " Брезовско шосе ", за локала на " Карловско шосе " към " Свободна зона ", за много връзки в регионите.

В поръчката има и 1 млн. лв. за кв. " Коматево ", където се започва с ул. " Лозарска ".  " Рогошко шосе " се проектира и следващата година по него ще се работи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР