Куклен се присъединява към многобройните дестинации, обединени от идеята София

...
Куклен се присъединява към многобройните дестинации, обединени от идеята София
Коментари Харесай

София Филм Фест безплатно в Куклен

Куклен се причислява към многочислените дестинации, обединени от концепцията " София Филм Фест на път “, която екипът на Арт Фест / София Филм Фест осъществя към този момент повече от 10 години. В началото на първата седмица от месец юли киноманите в Куклен ще гледат три особено подбрани кино лентата. Прожекциите ще се проведат на централния градски площад, а aко дните се окажат дъждовни - филмите ще се прожектират в залата на читалище " Никола Йонков Вапцаров “. Входът е свободен. 

Програмата започва на 2 юли (понеделник) в 21.00 часа с кино лентата, трансформирал се в шлагер през 2017 - " Белгийският крал " ( " King of the Belgians ", Белгия-Холандия-България, 2016). Творбата ще бъде показана от актрисите-певици Екатерина Ангелова и Таня Първанова. 

" Белгийският крал " е комедия, изпълнена с потиснатост, сходно на самия крал (в ролята е прелестният Петер Ван ден Бегин), и с хубостта на многогласното българско пеене, което в действителност прави допустимо пътешествието на краля през Балканите... Ние не знаем по кое време се развива действието – дали в предишното или бъдещето, само че тази историческа независимост дава опция на режисьорите да приказват за Европа през днешния ден с лекост и с известна мъка, без значение от това дали става дума за Белгия, Турция или Балканите... " cineuropa.org 

Предложението за вторник вечер – 3 юли, от 21.00 часа е за среща с една страхотна, трогателна биографична творба, отдадена на може би най-великия футболист на всички времена – " Пеле: Раждането на една легенда " ( " Pele: Birth of a Legend ", Съединени американски щати, 2016), на режисьорите Джеф и Майкъл Цимбалист. От гетата в Бразилия до централно място на едно от най-големите спортни събития в света, кариерата на Пеле, почнала от това, че става най-младия футболист (на 17 години), спечелил Световната купа, е същинско знамение. " Пеле: Раждането на една легенда " е изпълнен със смях, житейски уроци и искреност. Това е един въодушевяващ биографичен филм, който дава прелестна опция на всички почитатели да се срещнат с пътя на легендата Пеле. 

Киновечерта в сряда, 4 юли, е отдадена на индийската просвета с луксозния филм " Кутия за храна " на режисьора Ритеш Батра. Пропит с фантазии за бъдещето и разкриващ удоволствията от дребните наслади в живота, филмът води феновете в Мумбай, където едно от чудесата на града е разнасянето на кутии с храна. От 120 години всяка заран общественост от 5000 разносвачи обезпечава топла, домашно приготвена храна от къщите на домакините до офисите на съпрузите им. Голяма част от разносвачите са необразовани и употребяват комплицирана система от цветове и знаци, с цел да се ориентират в градския лабиринт на Мумбай. Учени от " Харвард " са анализирали тази система и са заключили, че единствено една на 4 милиона кутии бива доставена на неверен адрес. Филмът споделя историята на една такава кутия.

 Грешката свързва домакинята Ила Ваид със Саажан Фернандес, самотен  възрастен мъж. Ила живее в закостенял анклав на междинната класа, а Саажан в остарял християнски квартал, който е застрашен от строителството на новите комплекси на Мумбай. Много скоро Саажан ще се пенсионира и ще каже довиждане на Мумбай, който е смазал фантазиите му и един по един е лишил хората, които обича. В живота му обаче се появява Ила, с която споделят фантазия, за която си заслужава да се борят. Те си разменят бележки в кутията с храна, създавайки собствен фиктивен свят. Докато кутията пътува напред-назад, този измамлив свят става все по-сложен и заплашва да превземе действителността им. Така, героите на кино лентата се оказват на кръстопът – сред действителността и фантазията, в който би трябвало да изберат един от двата свята.

Пълнометражният дебют за Ритеш Батра бе показан преди няколко години в програмата на " Седмицата на рецензията " в Кан и бе показан с триумф на фестивалите в Телюрайд, Сараево, Торонто и Лондон. Началният час на прожекцията е 21.00 и с този филм закриваме първото издание на " София Филм Фест в Куклен “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР