Кукери гониха злото на площада в квартал Гниляне в район

...
Кукери гониха злото на площада в квартал Гниляне в район
Коментари Харесай

Кукери гониха злото на площада в Гниляне

Кукери гониха злото на площада в квартал " Гниляне " в регион Нови Искър. Множество хора също се събраха, с цел да отбележат дружно с тях празника " Сурва ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Вилиан Борисов е от кукерската група от квартал " Църква ", област Перник. Пред БГНЕС той сподели, че групата е основана преди 6 години. " Стартирахме в началото с двадесетина индивида. Сега сега сме даже 50% от групата, тъй като нямаха опция да дойдат всички ", акцентира той и добави, че измежду тях има и дребни деца, които за първи път идват да се изявят като кукери.

Всяка година групата има нови попълнения, с всяка последваща тя се усилва. " Обща взето костюми, маски, всичко ние си вършим. Кой каквото има у дома – донася ", означи Вилиан Борисов и изясни, че костюмите на групата са идентични. Кукерите носят и идентични навуща, единствено звънците им са самостоятелни и като тип, и като величина.Времето за изработката на един кукерски костюм е друго. " Вчера се организирахме и направихме един за два часа ", уточни Борисов и посочи, че времето ги е притиснало. За кукерските костюми употребяват естествени материали – овчи кожи и рога от домашни животни. Борисов добави, че по закон е неразрешено да се употребяват естествени материали от диви животни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР