Куизове идват в помощ както на учители и ученици, така

...
Куизове идват в помощ както на учители и ученици, така
Коментари Харесай

Нови функции на Viber подпомагат учебната година

Куизове идват в помощ както на учители и възпитаници, по този начин и на родители

Viber вкара куп спомагателни функционалности от изгода за учители, възпитаници и родители
(графика: Rakuten Viber)

Няколко усъвършенствания на месинджъра Viber ще поддържат учители, родители и възпитаници през новата образователна година, оповестиха от разработчика на известното приложение за връзки – Rakuten Viber.

Едно от нововъведенията е „ режим на куиз ” в „ анкети ”, налично както за групови чатове, по този начин и за общности. С него се дава опция на учителите елементарно да ревизират равнището на схващане на учениците за образователното наличие по всеки предмет. Новата функционалност може да откри и доста други приложения освен в образователния развой.

За да сътвори „ куиз ” в „ анкета ”, потребителят би трябвало да:

След като „ куизът ” е деен в общностите или в груповите чатове, потребителите могат да видят съотношението на отговорите на другите дали своят вот участници. Само след привършване на анкетата, те ще могат да видят правилния отговор, дружно с късото пояснение.

Отделните отговори на участниците в куиза ще останат секрети в общностите, даже за основателя на викторината. Той ще види единствено разпределението на отговорите на всеки въпрос, до момента в който за груповите чатове основателят на теста ще има опция да наблюдава и какъв е отговорът на всеки респондент.

Тази функционалност е потребна за консуматори, които желаят да ревизират знанията, разбирането или мнението на членовете на общността или просто да основат занимателни викторини по разнообразни тематики.

„ Режим на куиз ” разрешава на учителите елементарно да ревизират равнището на схващане на учениците
(екранна фотография: Rakuten Viber)

В последните няколко месеца Viber показа куп спомагателни функционалности от изгода за учители, възпитаници и родители. Сред най-важните в листата са усъвършенстваната медийна изложба и предстоящата скоро функционалност „ Напомняния ” в „ Моите бележки ” (My Notes), която ще помогне на потребителите да не не помнят значими периоди, планове и срещи.

За тези, които желаят да внесат малко повече развлечение в общностите на своите класове или наставнически групи, са подобаващи основателите на GIF-ове и стикери, както и реакциите на известия. Гласовите и видео известия постоянно са добра концепция при изпращане на къси персонални известия в придвижване.
още по тематиката
Анкета на Rakuten Viber сподели, че повече от 77% от гласувалите в формалната общественост Viber България поддържат присъственото начало на образователната година, а в профилираната общественост на учителите във Viber интервюираните дадоха 74% в интерес на присъственото образование.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР