Кухнята е сърцето на дома, мястото, в което се създават

...
Кухнята е сърцето на дома, мястото, в което се създават
Коментари Харесай

Защо кърпата за ръце е най-опасният предмет в кухнята ти?

Кухнята е сърцето на дома, мястото, в което се основават вкусните ястия, които събират членовете на фамилията към масата. Но също така тя е и помещението, в което върлуват огромен брой и всевъзможни типове бактерии...

Оказва се, че един от предметите, които се срещат в помещението, в което подготвяме храната си, са изключително гостоприемни за бактериите. Британският микробиолог Примроуз Фрийстоун посочва  няколко смъртоносни болести, които може да причини обикновената кухненска забрадка

Микроорганизмите върху кърпата могат да причинят  зараза на дихателните пътища, зараза на кожата, зараза на пикочните пътища, зараза на сърцето, зараза на очите, зараза на белите дробове  и доста други опасни заболявания.

Според Фристоун главната причина за толкоз доста патогенни микроби е, че  кърпите гълтам доста влага и постоянно се оставят някъде в ъгъла мокри и смачкани на топка . Именно непрекъснатата влага основава идеалната среда за развиване на цели колонии от бактерии, за които даже не подозираме.

Сега е времето да ви кажем, че задачата на тази публикация не е да ви накара да изпаднете в под паника боязън, а просто да ви предизвести за евентуалните рискове от използването на кухненските кърпи и да ви накара да вземете ограничения. 

Ето какво би трябвало да извършите, с цел да се предпазите:
 Как да се предпазим от бактерии в кухнята?  Как да се предпазим от бактерии в кухнята?  Как да се предпазим от бактерии в кухнята?  Как да се предпазим от бактерии в кухнята?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР