Кухнята е една от най-важните стаи в дома, затова е

...
Кухнята е една от най-важните стаи в дома, затова е
Коментари Харесай

10 неща, които карат всяка кухня да изглежда мръсна и разхвърляна

Кухнята е една от най-важните стаи в дома, по тази причина е значимо да наподобява добре и да е уютна. Прекарваме огромна част от деня си в нея, по тази причина е значимо да ни е прелестно да сме там. Чистотата в кухнята е доста значима, само че даже кухнята на хората, които непрекъснато чистят може да наподобява мръсна и разхвърляна, вижте за какво:

1. Универсални дъски за рязане

По-добре е да употребявате разнообразни дъски за рязане на плодове и зеленчуци, месо, самун и така нататък Също по този начин е значимо да знаете, че пластмасовите дъски за рязане се смятат за рискови, защото в тях се развъждат повече бактерии, в сравнение с в дървените. Драскотините и прорезите в пластмасовите дъски се почистват мъчно и стават по-големи с времето.

2. Мебели, които са на крачета, т.е. има място сред дъното на шкафовете и пода

Събират се доста прахуляк, косми от домашния любим, изпуснати артикули и други мръсотии под шкафовете, които не можете да изчистите изцяло. Ако шкафовете стигат до земята, няма да имате този проблем и кухнята ви ще бъде много по-чиста.

3. Неподходяща подова настилка

Най-подходящата подова настилка за кухнята са плочките. Кухнята е място, на което попадат разнообразни мръсотии на пода и би трябвало да можем да ги почистим добре. Ако сложите ламиниран паркет, да вземем за пример, той има дребни процепи, в които влизат прахуляк и лой и е невероятно да го почистите добре.

4. Кърпи за многократна приложимост

Кухненската забрадка е едно от нещата, които съдържат извънредно доста бактерии. Особено в случай че кърпата се употребява за разнообразни цели- търкане на ръце, подсушаване на съдове, заличаване на повърхности и така нататък Най-доброто решение е да употребявате кухненска хартия. Другият вид е да имате най-малко 2 кухненски кърпи и да ги перете доста постоянно.

5. Комплект ножове

Тези комплекти, нормално с поставки, заемат доста място и множеството хора не употребяват всички 10 или 15 ножа. За една елементарна кухня са нужни 2-3 качествени ножа, не повече.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР