Кухнята е една от най-уютните и най-използванитте стаи в дома.

...
Кухнята е една от най-уютните и най-използванитте стаи в дома.
Коментари Харесай

7 грешки, свързани с дизайна на кухнята

Кухнята е една от най-уютните и най-използванитте стаи в дома. Прекарваме доста време в кухнята, тъй че би трябвало да бъде комфортна и да ни бъде удобно в нея. Но има няколко дизайнерски неточности, които водят до непрекъснати неудобства. Ето кои са най-често срещаните неточности:

1. Неподходящи сложени кухненски уреди

Кухненските уреди не би трябвало да бъдат слагане прекомерно ниско или прекомерно високо. Помислете за височината си. Най-доброто разположение на уредите е на равнището на талията ви.

2. Тежки шкафове на тънки стени

Можете да поставяте шкафове и лавици единствено на носещите стени. Гипсокартонът няма да издържи толкоз тежко, по тази причина не рискувайте.

3. Неудобна мивка

Най-важните неща за мивката са удобството и използваемостта. Ако постоянно сте харесвали кръгли умивалници, не купувайте квадратна, това ще ви нервира. Мивката би трябвало да е просторна и да е направена от материали, които устоят на високи температури. Също по този начин е от решаващо значение да изберете добър размер.

4. Празни ъгли

Важно е да употребявате всички ъгли, изключително когато става дума за дребни пространства. Въртящите се лавици могат елементарно да заменят безполезните чекмеджета. Сгъваемите порти са много скъпи, само че те в действителност са незаменими: ще можете да употребявате цялото пространство вътре.
Ъгловите и диагоналните чекмеджета също са отлично решение. Можете даже да поставите фурна или мивка.

5. Недостатъчно светлина

Светлината е извънредно значима. Светлите кухни наподобяват по-големи, само че в случай че вашите чекмеджета имат по-тъмен цвят, не забравяйте да купите спомагателни лампи. Препоръчва се да се инсталират няколко светлини: главната светлина от горната страна, светлината тъкмо над плота и красива лампа над масата за хранене. Колкото повече светлина имате в кухнята, толкоз по-удобно е да готвите.

6. Няма разстояние сред уредите

Много е значимо да оставите задоволително пространство сред уредите. Ако сложите фурната до хладилника, хладилникът ви ще се скапе по-бързо. За да не мокрите печката, сложете я по-далече от мивката.

7. Неподходяща подова настилка

Въпреки, че ламинирания паркет е доста известен, не го поставяйте в кухнята, защото може да се надигне от водата. Ако пък сложите плочки в цялата кухня, тя няма да наподобява уютна. Затова можете да комбинирате двете неща. Сложете плочки в тази част от кухнята, в която готвите и паркет в останалата част, в която се храните.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР