Кухненските уреди, наподобяващи взривни устройства, оставени на две места в

...
Кухненските уреди, наподобяващи взривни устройства, оставени на две места в
Коментари Харесай

Кухненските уреди, наподобяващи бомби, предизвикаха паника в Ню Йорк

Кухненските уреди, наподобяващи взривни устройства , оставени на две места в Манхатън , нарушиха автомобилния трафик и метрото в утринния час пик, когато полицията ги счете за безобидни и стартира следствието на допустима машинация, оповестява " Ройтерс ".

Откритите устройства, които ръководителят за битка с тероризма в града назова " готварски печки за ориз , които биха могли да бъдат сбъркани с тенджери под налягане ", провокираха безпокойствие заради предходна приложимост като спонтанни бомби в Ню Йорк и Бостън .

Видеозаписи от камери за наблюдаване демонстрират тъмнокос мъж на 20 или 30 години с пазарска количка, поставяща устройствата на две места в оживената метростанция на Фултън Стрийт, съобщи Джон Милър, заместник-комисар по разузнаването и битката с тероризма на Ню Йорк.

" Поради времето и разположението, и предметите, които носим това сега като подправено устройство . Нужно е следствие. Неизвестният мъж не е обвинен , само че сигурно е някой, който бихме желали да разпитаме ", разяснява Милър.

Властите оповестяват, че не са определили дали откриването към час по-късно на трети апарат , наподобяваща тенджера под налягане до кофа за отпадък на ъгъла на улица в кварта Челси , е обвързвано.

Милър отбелязва, че през септември 2016 година така наречен " Бомбаджия от Челси " Ахмад Хан Рахими рани 30 души, употребявайки устройство, направено от тенджера под налягане и таймер от мобилен телефон . Рахими бе наказан предходната година на пожизнен затвор .

Готварски тенджери под налягане бяха превърнати в бомби от двойка етнически чеченски братя, когато убиха трима души и раниха над 200 на Бостънския маратон през 2013 година
 Бостънската полиция обезвреди тенджера под налягане
Бостънската полиция обезвреди тенджера под налягане

Предполагаше се, че в нея има взривно устройство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР