Кучето наистина се оказва най-добрият приятел на човека, след като

...
Кучето наистина се оказва най-добрият приятел на човека, след като
Коментари Харесай

Повече котки, отколкото кучета, са били изоставени през пандемията

Кучето в действителност се оказва най-хубавият другар на индивида, откакто се откри, че заради пандемията, във Англия са били изоставени доста повече котки, в сравнение с шаровци, написа в "Дейли мейл ".

Според направено изследване от Националната асоциация на домовете за кучета и котки, по време на карантината са били изоставени със 17 % повече писани, в сравнение с е нормалното. За кучетата този % се е покачил единствено с 8 на 100 от междинната норма, предава Българска телеграфна агенция.

Тенденцията се изяснява с обстоятелството, че доста британци изоставяли котките си от боязън, да не бъдат инфектирани с COVID-19 от тях, макар че медицината потвърди тъкмо противоположното. Много по-вероятно е домашните любимци да получат, а не да предадат болестта. Другата причина може да е финансова - паричният недостиг, породен от пандемията, е предиздвикал мнозина да спестят разноски, разделяйки се с домашния любим. От Фондацията за кучето предизвестиха, че към 40 хиляди кучета могат да бъдат изоставени и ще имат потребност от помощ, в случай че рецесията продължи и отсега нататък със същите темпове.

В същото време се следи и позитивна наклонност в изискванията на карантина. Приютите оповестяват, че има нарастване с 35 % на хората, искащи да осиновят в дома си куче или котка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР