Кучето на жена, заразена с коронавируса, беше поставено под карантина

...
Кучето на жена, заразена с коронавируса, беше поставено под карантина
Коментари Харесай

Куче, дало положителна проба за коронавируса, е поставено под карантина в Хонконг

Кучето на жена, инфектирана с ковид, беше сложено под карантина в Хонконг откакто взетите от животното проби са дали позитивни резултати за съществуване на заболяването, оповестиха здравните управляващи, представени от Франс прес.

Животното няма никакви признаци на заболяването, акцентира хонконгското министерство на земеделието, риболова и опазването на околната среда. Въпреки това пробите от устната и носната му празнина съдържат субстанции, даващи слаб позитивен резултат за Ковид-19, посочи представител.

Кучето е било намерено в сряда в жилището на 60-годишната си господарка, която е била приета в болница откакто тестванията са посочили, че се е заразила с ковид.

Засега няма доказателства, че домашни любимци могат да предават вируса на хора, само че министерството счита, че домашните животни на инфектираните би трябвало да бъдат поставяни в карантина за период от 14 дни.

Ще бъдат направени и други проби на кучето, което ще остане под карантина, до момента в който тестванията не потвърдят, че не е притежател на болестта, акцентира София Чан, шеф на здравната работа на някогашната английска колония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР