Кучето е вероятно най-разпространеният домашен любимец и има защо. Но

...
Кучето е вероятно най-разпространеният домашен любимец и има защо. Но
Коментари Харесай

Какво трябва да знаят собствениците на кучета

Кучето е евентуално най-разпространеният домакински любим и има за какво. Но преди да станете притежател на куче е добре да знаете и какви отговорности поемате. Ето върху какво би трябвало да помислите, когато възнамерявате да предприемете развъждане на куче.

1. Кучето има потребност от внимание

За разлика от котката, която се привързва повече към дома в сравнение с към притежателя си, кучето ще ви обича безусловно и ще се нуждае от вашето внимание. Ще методите доста егоистично в случай че си вземете пале, на което не можете да отделите задоволително внимание за разходка на кучето.

2. Кучето има потребност от разходка

С изключение на дребните породи кучета, които не изискват всекидневни разходки, съвсем всички кучета би трябвало да се разхождат по 2 пъти дневно. Някои породи кучета, като Булдог да вземем за пример, са по-лениви и не се нуждаят от дълги разходки. Но има и други, изключително ловните породи кучета, които обичат дълго време да скитат в търсене на завършения. От всичко това следва добре да се информирате каква порода куче е добре да си вземете. Вземете поради и това дали ще можете да взимате кучето с вас, в случай че ви се наложи да отсъствате за по-дълго време (например в случай че сте в командировка) или дали ще има на кой да го поверите. Все отново едно е да помолите някой да храни котката ви и напълно друго да го ангажирате с разходки на кучето ви.

3. Кучето има потребност от пространство

Собствениците на кучета би трябвало да имат поради това. Ако живеете в дребен апартамент, да вземем за пример гарсониера, ще е в действителност грубо от ваша страна да пандизите в него някое огромно куче като Доберман или Санбернар. То ще се усеща като пандизчия в килия, който излежава присъдата си. Големите кучета не са подобаващи домашни любимци за апартамент.

4. Кучетата боледуват

 Собствениците би трябвало да водят кучетата на постоянни ветеринарни прегледи

Да, за разлика от котките, които рядко става жертва на болести, кучетата боледуват. Най-малко тъй като, извеждани на разходка, те са подложени на разнообразни вируси и бактерии. Различните породи кучета са податливи на разнообразни кучешки болести. Трябва да се информирате добре за заболяванията, към които вашият нов домакински любим е предразположен, с цел да можете да разпознаете в точния момент признаците им и да вземете своевременни ограничения.

5. Кучето има потребност от имунизации, реваксинации и обезпаразитяване

Редовните имунизации на кучето ви, както и грижите по обезпаразитяването му са ваш персонален ангажимент, в случай че желаете да го дарите с дълъг и благополучен живот. Така че запомнете и това, в случай че планирате развъждане на куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР