Кучето е пълноправен член на семейството и неговото е не

...
Кучето е пълноправен член на семейството и неговото е не
Коментари Харесай

Колко да яде кучето, за да е здраво?


Кучето е пълновръстен член на фамилията и неговото е не по-малко значимо от нашето. В основата на положителното му здраве е храненето - освен като качество, само че и като количество и периодичност, написа trafficnews.bg.

Експеримент с 24 хиляди потвърждава връзка сред питателните привички, когнитивните функционалности и цялостното им здравословно положение, като откриват, че тези, които се хранят единствено по един път дневно, имат по-малка възможност да развият разнообразни болести, свързани с напредването на възрастта, като ортопедични, гастроентерологични, уринарни, дентални и на черния дроб.

Кучетата се усещат по-добре, когато се хранят по-рядко, поради ловните инстинкти, наследени от техните предшественици вълците, които могат да устоят с дни без храна. Намаляването на калорийния банкет при домашните любимци се свързва с по-голяма дълготрайност на живота.

На базата на доста информация, предоставена от притежателите на кучетата, както и посредством разнообразни проби, в този момент откривателите откриват, че тези животни, които се хранят по един път дневно, имат по-малко когнитивни проблеми и множеството системи в организма им действат по-ефективно.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР