Куче успешно успя да излекува алкохолната си зависимост в първи

...
Куче успешно успя да излекува алкохолната си зависимост в първи
Коментари Харесай

Лекуваха куче от алкохолна зависимост

Куче сполучливо съумя да излекува алкохолната си взаимозависимост в първи по рода си случай във Англия. Двегодишният лабрадор Коко бил доведен в подслон за животни в Плимптън, Девън, с друго куче след гибелта на притежателя.

Оказало се, че двете животни се нуждаели от незабавна ветеринарна помощ, защото страдали от гърчове. Служители в приюта настояват, че кучетата са се пристрастили към алкохола, защото са имали достъп до напитката, оставена от притежателя им.

Животните били подложени на терапия, само че приятелят на Коко умрял. Лабрадорът обаче съумял да се пребори със зависимостта си. Кучето било упоено от ветеринарите и сложено в изкуствена кома, с цел да се предотвратят гърчове.

„ Лечение на куче от алкохолна взаимозависимост е нещо, с което се сблъскваме за първи път. Коко е при нас повече от месец, откогато дойде в реанимация. Историята му е трагична... Коко беше в сериозно положение и се нуждаеше от 24-часови грижи. Стана ясно, че той страда от признаци, предполагащи алкохолна взаимозависимост “, показват от приюта в обществените мрежи.

Ветеринарите прецизират, че кучето към този момент е отвън заплаха, не приема медикаменти и има обикновено държание за животно на своята възраст. Те показаха вяра, че Коко ще бъде осиновен скоро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР