Куче, порода „Дого Аржентино“, отхапа голяма част от устната на

...
Куче, порода „Дого Аржентино“, отхапа голяма част от устната на
Коментари Харесай

Куче отхапа част от устната на жена

Куче, порода „ Дого Аржентино “, отхапа огромна част от устната на жена, оповестяват от пресцентъра на ОДМВР-Разград.
Около 9 часа на 5 юни в разградското село Дряновец животното нападнало движещата се по улицата 35-годишна жена, като я захапало по устните и предмишницата. Пострадалата е откарана в Спешно поделение на МБАЛ-Разград, откъдето е превозена в Русе. Кучето е благосъстоятелност на 22-годишен юноша, който го оставил за развъждане при баба си и дядо си в Дряновец. За случая е известен дежурен прокурор.
Води се досъдебно произвеждане.
За Дарик-Разград дежурният прокурор Галин Тупев заяви, че се чакат резултати от здравна експертиза, която да откри дали телесната щета е лека или междинна. Ако се потвърди, че е междинна, наказването съгласно Наказателния кодекс за незадоволително положени грижи за гръбначно животно, което аргументи междинна или тежка щета се постанова глоба отнемане от независимост до 3 години или пробация и санкция до 5000 лв.. Ако се откри, че увреждането е лека телесна щета, на притежателите може да се търси отговорност по цивилен път.
По думите на стопаните кучето се измъкнало от двора им, до момента в който мъжът, който се грижел за него, излизал на улицата. Кучето се насочило към първия човек, който видяло на улицата – 35-годишната съседка. Животното е женско, неотдавна родило, а дребните умрели, допустимо е това да е измежду аргументите за непредизвиканата експанзия. Стопаните настояват, че по принцип то стои вързано в двора им, само че в този ден го пуснали да се разхожда в двора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР