Кубрат. Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат

...
Кубрат. Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат
Коментари Харесай

АПИ: Над 7.3 млн. лв. се инвестират в участък от път II-49 на територията на община Кубрат

Кубрат. Започна ремонтът на 9 км от път II-49 Кубрат - Тутракан, в сектора сред селата Топчии и Каменово. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Отсечката е съществена пътна връзка за жителите от община Кубрат с регионалния център Разград. Инвестицията е за над 7.3 млн. лева, а средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Строителните работи сега се извършват без прекъсване на придвижването като транспортните средства минават в двете посоки в платното, в което не се работи. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, защото минават в права с ремонтни действия.
Предвидените действия включват ремонт на настилката, отводнителни действия, нова маркировка, ограничаващи системи и знаци. От пътноподдържащото сдружение е изтънчено да работи оптимално мобилизирано, с цел да може ремонтните действия да завършат в строителния сезон и да не се затруднява трафикът.
През м. година със средства от Оперативна програма „ Региони в напредък “ бяха рехабилитирани общо 31 км от път II-49 Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан. Второкласният път е съществена транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. Инвестирани са над 20 млн. лева Основно ремонтирани са секторите Търговище - Разград и Кубрат и Тутракан.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР