Кубрат Пулев записа 28-и успех на сцената на световния бокс,

...
Кубрат Пулев записа 28-и успех на сцената на световния бокс,
Коментари Харесай

Защо Кубрат Пулев не успя да нокаутира Райдъл Букър въпреки превъзходството?

Кубрат Пулев записа 28-и триумф на сцената на международния бокс , откакто във Фресно стигна до безапелационен триумф над Райдъл Букър. Битката сред двамата обаче се реши в цялостните 10 рунда, като това остави Кобрата с 14 нокаута в кариерата му.
Също по този начин българинът не съумя да прати американеца в състояние " нокдаун ", макар че имаше повече от два пъти повече удари и доста повече точни попадения в съпоставяне със противника си ( подробна статистика за Пулев вижте в тази публикация ).
Съдиите присъдиха изрично успеха на кандидата за международната купа на IBF, като двама съдии му присъдиха 8 печелишви рунда, а последният - 9. Защо обаче при цялото предимство Кубрат Пулев не съумя да нокаутира Райдъл Букър? 
Според няколко разнообразни източника от залата, още след проблемите с окото в третия рунд Райдъл Букър е бил подготвен да се откаже от мача, само че въпреки всичко е останал на кръга и, движен от инстинктите си, съумя да се опази от нокаут. Липсата на нокаут обаче идва от обстоятелството, че Кобрата доста рядко атакуваше тялото му. 
Кубрат пласира едвам 16 от 690-те си удара в тялото и корема на противника си, с което не съумя да го забави задоволителни и да го накара да смъкна по-ниско гарда си и да търси нокаутиращ удар с десен прав, кроше или даже ъперкът, който по традиция е рядко употребен удар от Пулев.
Липсата на удари в тялото беше маркирана на няколко пъти от треньора на Кобрата по време на... ДОЧЕТЕТЕ ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР