Кубрат Пулев смята, че световният шампион по бокс в тежка

...
Кубрат Пулев смята, че световният шампион по бокс в тежка
Коментари Харесай

Пулев: Руис ще ми бъде по-удобен от Джошуа

Кубрат Пулев счита, че международният първенец по бокс в тежка категория Анди Руис (Мекс) ще е по-удобен противник за него в мача за купите. Българинът чака спечелилия от реванша на 7 декември сред Руис и Антъни Джошуа (Вбр). Пулев отбрани статута си на наложителен кандидат за пояса на интернационалната боксова федерация (IBF) с победа по точки против Райдел Букър (САЩ) във Фресно, Калифорния.

" Който победи (б.р. - в реванша на 7-и), той ще е по-трудният противник. На мен би ми бил по-удобен Анди Руис, само че пък въпреки това, когато съм играл против сходен вид боксьори като Джошуа, те са ми били извънредно комфортни. Винаги съм бил доста по-бърз от тях. Понякога стилът на Анди Руис, който заляга и непрекъснато се вре, е по-неудобен. Няма по-добър и по-лош. И двамата са съществени боксьори. Видяхте, че възхвалянето, огромната реклама и външният тип на даден боксьор не са от голяма важност - това не е бодибилдинг ", съобщи Пулев пред " Нова телевизия ".

Той призна, че Букър се е опитвал да го нервира на кръга и му е приказвал, че ударите му не са задоволително мощни. Американецът дори е споделил на Пулев, че международният първенец на WBC Дионтей Уайлдър удря по-силно от него.

" Беше доста комично, тъй като от самото начало ми говореше по какъв начин Уайлдър удрял по-силно от мен. Дори използва неприлична дума и сподели, че не мога да ударя толкоз мощно. Започнах и аз да му откликвам. Нещата станаха малко напук. Аз го удрях и му споделях: " А по този начин харесва ли ти? " Той ми споделяше: " Не е задоволително. "  След шестия рунд му стана извънредно тежко поради ударите, които получи и темпото, което постанових. Понесе доста съществени удари. Респект към него. Много добре знам по какъв начин блъскам с тези дребни ръкавици. Не падна, въпреки че на няколко пъти се разклати. Има добра отбрана, която аз пробих неведнъж, само че все пак той устоя. Наистина ме изненада ", добави Пулев.

Той изясни, че е позволил неточности, които би трябвало да почисти: " Имаше удари, които пропуснах от него и които не би трябвало да позволявам. Това не ми хареса. Трябваше да диря повече удари и в тялото му. Но най-много ударите, които получих. В един мач за международната купа всеки подобен удар може да е решителен, тъй че това е извънредно значимо. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР