Кубрат Пулев ще трябва да изчака реванша между Анди Руис-младши

...
Кубрат Пулев ще трябва да изчака реванша между Анди Руис-младши
Коментари Харесай

IBF: Пулев ще чака реванша Руис - Джошуа

Кубрат Пулев ще би трябвало да изчака реванша сред Анди Руис-младши и Антъни Джошуа, с цел да получи мача си за международната купа по бокс в тежка категория. Българинът е наложителен кандидат за една от версиите - на интернационалната боксова федерация (IBF). Той чакаше мач с Джошуа, който обаче загуби сензационно от Руис на 1 юни. По контракт двамата ще направят реванш през ноември или декември, като съществуваше вид федерацията да принуди първенеца да срещне Пулев, а в случай че той откаже - да му отнеме купата. Президентът на IBF Дарил Пийпълс обаче разгласи пред " РИА Новости ", че това няма да стане.

  " Сега обсъдихме обстановката с президента на международната боксова организация (WBO) Пако Валкарсел. Когато един боксьор държи повече трофеи, има поредност от кандидати. Трябваше да проучим обстановката и да забележим кой е идващият в ротацията. Изглежда, че сега наред е кандидатът на WBO. Така че реваншът не визира нашия кандидат. Ние имаме предписание, че при положение на реванш бордът на шефовете може да отнеме купата, само че не мисля, че в този момент е подобаващ случай за това. Всички четири международни организации (IBF, WBA, WBO и WBC - б.р.) са съгласни, че е хубаво да има безспорен първенец и ще създадем всичко допустимо това да стане, до момента в който не нарушаваме разпоредбите си ", сподели Пийпълс в Екатеринбург.

Неговите думи изключват тиражирания от английски медии вид, че купата ще бъде отнета, а Пулев ще срещне Тайсън Фюри в мач за вакантния пояс. Ако IBF въпреки всичко реши да отнеме титлата от Руис, правилникът гласи, че наложителният кандидат би трябвало да се изправи против най-високо поставения след него боксьор в ранглистата. В случая на Пулев това е Агит Кабайел (Гер).

Самият Кубрат обяви, че няма проблем да се изправи и против Фюри. Тойт изгледа онлайн успеха на британеца над Том Шварц в MGM Grand в Лас Вегас в събота.

" Съперникът на Фюри не беше задоволително добър, нищо особено. Готов съм да се удрям с Фюри. Защо да не се срещна с него през февруари? Но аз съм наложителен кандидат в IBF, първо би трябвало да се удрям за шампионския пояс в тази версия и по-късно можем да се надигнем един против различен с Фюри. Винаги съм подготвен ", сподели българинът пред Behind the Gloves.

 

ВАРИАНТ

Тайсън Фюри може да срещне и Джарел Милър в идващия си мач. Британецът разгласи, че ще направи още една среща през септември или октомври, преди реванша с първенеца на WBC Дионтей Уайлдър през 2020 година Милър трябваше да се бие с Антъни Джошуа на 1 юни, само че даде позитивни допинг проби с три неразрешени субстанции. Обаче бе осъден единствено за 6 месеца и може да се върне на кръга през есента. " В момента гледаме обстановката с Милър, само че и други варианти. Скоро ще вземем решение. Американски конкурент е най-хубавият вид ", сподели промоутърът на Фюри - Франк Уорън. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР