Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу британеца Хюи Фюри

...
Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу британеца Хюи Фюри
Коментари Харесай

Кубрат Пулев е убеден в победата си срещу Хюи Фюри

Кубрат Пулев ще излезе на кръга против британеца Хюи Фюри в мач, който ще дефинира кандидата за международната купа на Международната боксова федерация (IBF). Двубоят ще се състои на 27 октомври на гала-вечер в зала " Арена Армеец " в София. Пулев за последно се качи на кръга точно в българската столица в края на април предходната година, когато победи по точки Кевин Джонсън, записвайки 25-и триумф в 26 мача.

" Изкарах последните 17 месеца в дейна отмора. Не е по моя виновност, че не играх толкоз време. Технически нямаше по какъв начин да се получи. Първо имах травма, а по-късно Дилиан Уайт и Джарел Милър отхвърлиха мачове против мен и по тази причина беше тази огромна пауза. Травмата ми мина за два месеца. Нямам последици и не й приписвам значение. И травмата, и загубата от Кличко, и предходните ми травми, ме научиха на религия. Защото човек, когато има вяра, преодолява всичко ", разяснява Пулев на особено свикана конференция.

" Смених промоутърa. Със " Зауерланд " се разделихме, тъй като нямахме идентична идеология за моето бъдеще. Те гонеха финансови ползи, а мен ме вълнуват други неща. Много значимо е да имаш доверие на хората, с които работиш. Иначе се получава като орел, рак и щука. Нещата боксуваха и не се получаваше, а би трябвало да гледаме в една посока. Именно по тази причина се разделихме. Смятам, че в този момент смяната е на разположение. В един миг те се трансфораха мои врагове. Аз желая триумфи, а не да мислим единствено за пари, да си вършим номера ", добави той.

Българинът няма самообладание да излезе на кръга против 23-годишния Фюри, който има 22 победи в 23 мача като експерт. " Хюи Фюри е сериозен съперник. Няма нищо общо със противниците, против които играх в София до момента. Радваме се, че се съгласи. Предстои мач, който не се знае какъв ще е развие. Аз имам вяра, че съм по-добър и ще победя. Той е бърз, британска школа, една от най-хубавите в света. Технически е добре. Може да бъде рисков във всеки един миг. Има прекрасен отбор зад тила си. Определено е съперник, който ще стои устойчиво. Но аз не се тормозя. Вярвам в себе си. Чувствам се съвършено. Чакам с неспокойствие мача. Едва се въздържам. Готов съм и по-рано да играем, в случай че би трябвало. В тежка категория е извънредно значим опитът. Голямо благосъстояние е това. В един даден миг на кръга повлиява и взема решение мача. Но аз не разгадавам единствено на опит. Има още доста други неща, които са на моя страна. Зверски стимулиран съм. Имам доста сила. Надявам се, че ще победя. Без значение по какъв начин ", сподели Пулев.

" Радвам се, че този мач ще се организира в България. Има още към два месеца до 27 октомври. Ще се приготвя както би трябвало. Може би той е бъдещето в тежка категория, само че преди този момент той би трябвало да мине през мен, което считам, че няма по какъв начин да стане. Имам задоволително опит - над 300 мача ката дилетант, имам и задоволително срещи като експерт. Взел съм си поуките. Смятам, че ще бъде зрелищен мач. Подхождам доста съществено в подготвителния развой, с цел да бъда подготвен и да победя и да не се изложа пред българската аудитория ", сподели той. Пулев изясни, че е провел 3-седмична базова подготовка на Белмекен, а до мача ще се готви главно в Германия.

Фюри не се опасява от предизвикването да излезе на кръга против Кубрат Пулев в България. " Не се опасявам. Пулев е доста добър боксьор, само че ще дойда тук, с цел да победя. Разполагам със силата и опциите да го направя. Не желая да заобикалям никого, желая да се удрям с най-хубавите и да ги надвивам. Кубрат е един от идващите ми противници. След това ще чакам Джошуа. Вярвам, че ще се получи популярен мач. Вярвам, че в този момент е времето да блесна.Аз съм в бокса, откогато съм се родил. Първият ми мач беше, когато бях на 11 години. Много жертви съм направил в името на бокса, лишава цялото ми време, само че имам вяра, че това иска ми се отплати. Няма да се спра пред нищо, до момента в който не извърша фантазията си. Имам доста положителни мачове като дилетант, печелил златни медали от всички аматьорски надпревари в Англия, както и международната купа при юношите. На 18 години взех решение да мина при експертите. Опитът е значим, само че не всичко е опит. Имам страховит екип зад себе си и ще изненадаме Кубрат на 27 октомври ", сподели Хюи Фюри.

Новият промоутър на Пулев - Ивайло Гоцев, съобщи, че двамата ще получат положителни суми, само че не пожела да разяснява съответни числа. " Двамата боксьори ще получат доста положителни суми. Конкретни числа не желая да разясня, само че сумата е сходна на тази, с която спечелихме търга (за мача Пулев - Дилиан Уайт) ", сподели Гоцев, визирайки препоръчаните малко над 1,5 милиона $ за дуела.

Пулев трябваше да получи 75 % (1,125 милиона долара), само че Уайт отхвърли да се боксира в София.

" Много по-важното от този мач е, че спечелилият ще получи правото да излезе против Поветкин или Джошуа за международната купа на IBF. Там хонорарът е десетки милиони долари. Няма по-голям мач в бокса от този на короната в тежка категория. Естествено има вид срещата да приключи наедно. При това състояние ще има реванш ", изясни Гоцев.

Телевизии от над 20 страни от всички континенти ще изпълват дуела сред Пулев и Фюри, като към този момент има сделка с канали в Съединени американски щати (ESPN), Англия (Канал 5), Германия и Франция, а с останалите се водят диалози.

Билетите от 20 до 300 лв. ще бъдат пуснати в продажба в среднощ през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР