Кубрат Пулев ще дари 50% от печалбата си от легендарния

...
Кубрат Пулев ще дари 50% от печалбата си от легендарния
Коментари Харесай

Кобрата дарява 50% от печалбата от мача с Джошуа за борба с COVID-19

Кубрат Пулев ще подари 50% от облагата си от именития мач с Антъни Джошуа за битка с ковид.
Двубоят за международната купа на Международната боксова федерация трябваше да се организира на 20 юни в Лондон на стадиона на " Тотнъм ", само че поради пандемията бе отсрочен за неопределен срок. Възможно е борбата на кръга да се организира в края на месец юли.

Кобрата обаче бе безапелационен - половината от приходите, които ще завоюва от упования боксов конфликт, ще бъдат дарени за битка с COVID-19. Обещанието си българският боксьор даде пред немското издание " Билд ".

Парите ще бъдат дарени за лекарите, медицинските сестри, лечебните заведения и за закупуване на нужната инсталация, с цел да се оправим с този " демонски вирус ", съобщи Пулев.

Очаква се Кубрат Пулев да вземе към 3 милиона евро от мача си против британеца.

" Искам да стана първият български международен първенец в тежка категория след победа над Антъни Джошуа. Ако е належащо, съм подготвен да се удрям без аудитория. Големите пари в бокса идват от телевизионните права ", сподели 38-годишният българин.

Кобрата отхвърли да се е разделил с треньора Ули Венгер. Наскоро немският експерт се подложи на незабавна интервенция, защото счупи бедрена кост при тежко рухване.

" Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер поради работата ми с Джо Гусън, не дават отговор на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е единствено алтернатива, в случай че Ули не в положително положение. Искам Вегнер да е на кръга и да ме прегърне като международен първенец ", добави наложителният кандидат за пояса на IBF.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР