Кубрат Пулев се прибра в България, след като води дълго

...
Кубрат Пулев се прибра в България, след като води дълго
Коментари Харесай

Кобрата: До края на седмицата всичко ще е ясно

Кубрат Пулев се прибра в България, откакто води дълго време подготовка в Берлин. Кобрата приказва пред "Тема Спорт " на летището в София за успеха на брат му Тервел в Съединени американски щати, проваления мач с Дилиън Уайт и идващия противник, който би трябвало да срещне.

Какво мислиш за представянето на Тервел против Анкона?
- Тервел беше добре квалифициран, считам че се оправи съвършено. Очакват го много по-трудни съперници. Догодина или към края на тази се надявам да завоюва купа, с която да зарадва всички.

Ивайло Гоцев сподели, че Тервел набира от ден на ден известност в Съединени американски щати.
- Не единствено там, по принцип към този момент натрупа известност.

Твоят мач се провали, какво следва?
- Има доста хора, които приказват, както и Уайт, който споделяше, че съм страхливец, какво ли не. Имаше търг, който спечелихме, има правила, по които се играе. Няма какво да разясня дали би трябвало да отида в Лондон или каквото и да е. Спечелили сме търга, те би трябвало да дойдат тук. Вземаме излъчването, организирането и споделяме къде и по кое време да се играе. Има си правила на федерацията по какъв начин да се извърши всичко, само че в последния миг се извъртяха. 90 дни от търга трябваше да се организира мачът, само че те не желаеха. Предлагаха ми преди търга да отида в Лондон да играя. Казах им, че същите пари, които ми дават, аз ги давам на тях да дойдат в София. Те отхвърлиха. Ние, българите, не сме по-прости. Защо те да отхвърлят, а аз да се съглася да отида в Лондон? Отидохме на търга, спечелихме, изненадахме ги всичките огромни промоутъри, с по 20-30 години стаж, само че всичко бе на наша страна и те отхвърлиха.

Какво се случва в този момент?
- Те си проведоха мач, в този момент ще забележим IBF какво ще каже, водим договаряния. До края на седмицата може би ще се реши. Трябва да има мач скоро, тъй като не съм играл повече от година. Въпросът е кой ще бъде съперникът.

Имаш ли искания?
- IBF ще назначат. Каквото кажат, това ще е. Имам упования, само че не ви споделям, с цел да не ви заблуждавам. Ако има нещо съответно, ще ви кажа сигурно. България ги стряска, аз ги изплашвам, не желаят да идват тук, боязън ги е. Сега ще има нов съперник и всичко ще се организира отначало.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР