Кубрат Пулев призна за разрив в отношенията си с промоутърската

...
Кубрат Пулев призна за разрив в отношенията си с промоутърската
Коментари Харесай

Кобрата май го хвана шубето, не иска бой с Антъни Джошуа

Кубрат Пулев призна за раздор в връзките си с промоутърската организация " Зауерланд ", с която работи към този момент няколко години. Българският топ боксьор в тежка категория разкри, че има съществено разминаване в последните месеци с немските си шефове, които редят зад тила му мача му с Антъни Джошуа. Според непотвърдена информация спорът е поради пари. Немците нямало да дадат задоволително на българина от сумата, полагаща му се за излизането на кръга против британеца.

Двубоят за международната купа се чака да се състои на 28 октомври в Кардиф. Поне такава е сделката сред двата щаба, само че Пулев проплака, че е настрана от договарянията. Българинът изрази безапелационното мнение, че има потребност от най-малко три месеца за подготовка преди борбата с британския бабанка. Кобрата е формален кандидат за международния шампионски пояс на Международната боксова федерация (IBF). Оказва се обаче, че Пулев май го е хванало шубето и на този стадий не желае да излиза на кръга против Джошуа.

" Осъзнава, че няма късмет против британската машина и не желае да става за срам. Джошуа ще го размаже! ", разясниха пред " ШОУ " от обкръжението на Кобрата.

Заради тлъстите пачки, с които германците се надяват да се облажат с помощта на Пулев, съвсем несъмнено ще последва разлъка на българина със " Зауерланд ". Кобрата от дълго време кроял проекти за смяна, като сегашната драма била точният миг за него да скъса контракта си с компанията, ръководена от богатите братя Кале и Нисе Зауерланд.

" Натрупаха милиони на мой тил, само че няма да е постоянно по този начин! ", изпуснал се неотдавна Пулев, показвайки намерено, че не е в чак толкоз положителни връзки с шефовете си.

36-годишният Кубрат с цялостно съображение е засегнат по какъв начин може мач с неговото присъединяване, и то от най-високото равнище на професионалния бокс, да се урежда зад тила му. Несериозно и непрофесионално е да пуснеш топ боксьора си в борба против непобедения международен първенец, без да му оставиш желаното от него време за подготовка. Комуникацията очевидно въобще не е на равнище, защото Кале Зауерланд отсече в родния ефир, че мач ще има - на 28 октомври, и времето до тогава било изцяло задоволително на Пулев да се приготви.

Освен за воденето на договаряния зад тила му, Кобрата доста се подразнил и от още един факт, научи " ШОУ ". Българинът се ядосал, когато научил с какви пари щели да го възнаградят немците от излизането му на кръга против Джошуа. Наградният фонд на мача за международната купа във версия IBF в свръхтежката категория на професионалния бокс ще бъде 10 милиона евро. Три от тях отиват за Кобрата, само че не тъкмо... " Зауерланд " считали да дадат на българина 2 милиона. Именно поради орязването на полагащата му се сума с 1 милион, Пулев вдигнал скандал на шефовете си преди към месец, настояват осведомени. Тогава по-сериозно почнали да прехвърчат искрите сред двете страни.

" Не се схващат по този начин, както преди и май нещата вървят към разумната разлъка ", описаха още източниците на " ШОУ " от боксовите среди, припомняйки, че след загубата от Владимир Кличко през 2014 година Кубрат гушна 1,4 милиона $.

А за какво немските промоутъри на Пулев държат толкоз доста той да се бие тъкмо против Джошуа? Истината е, че от мач с британеца се изкарват доста по-сериозни суми, в сравнение с борби с не чак толкоз претенциозни съперници. Пред българина имаше вид да се боксира с Карлос Такам, само че " Зауерланд " изрично отхвърлиха тази опция, в случай, че могат да се спазарят с хората на Джошуа и да му пратят Кубрат за печелене на няколко милиона евро допълнително.

От достоверни източници " ШОУ " научи, че пред Кобрата има няколко разновидности за бъдещето му след разлъка с немците. Очаква се българинът да бъде покрит с предложения, като към този момент имал съществено предложение от американски промоутър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР