Кубрат Пулев призна в интервю пред сайта novsport.com, че не

...
Кубрат Пулев призна в интервю пред сайта novsport.com, че не
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Джошуа е по-млад, но не е по-бърз

Кубрат Пулев призна в изявление пред уеб страницата novsport.com, че не е упражнявал съществено преди да разбере по кое време и къде ще се бие с Антъни Джошуа. Той удостовери, че мачът е бил уречен без да се допитат до него.

 Николай Валуев: Уважавам доста Кубрат Пулев, само че Антъни Джошуа е любимец
" Уважавам доста Пулев, само че Джошуа е любимец "

" Българинът може да завоюва единствено с благополучен удар "

Как върви подготовката ти?

- Супер, приготвям се и имам вяра, че макар късото време, ще бъда в топ форма за мача с Антъни Джошуа.

Имаше ли някакво чувство, че мениджърите ти могат небрежно да ти подреден мач за международната купа? Подготвяше ли се авансово?

- Не, нямах чувство, че могат да ми подреден подобен дуел, тъй като това не е просто някаква среща, а мач за международна купа с един от най-хубавите боксьори в света. Така че изобщо не съм имал чувство, че може да се направи нещо бързичко. През цялото време всички от моя отбор знаеха аз къде съм и са били наясно, че не упражнявам. Просто се чакаше Владимир Кличко да реши дали ще одобри реванш или не. Но няма значение това.

Вече се знае, че имаш спарингпартньори. От по кое време обаче започваш тренировките с тях?

- Има спаринг сътрудници, да. Мисля, че от тази седмица започваме тренировки дружно. Тези момчета са същите като Джошуа - височина, качества, а също така двама от тях не са просто спаринг сътрудници, които идват просто да си вземат парите, а се приготвят за свои мачове. Така че това е най-хубавото.

 Снимка 284500
Източник:

След тези неразбирателства сред теб и твоите мениджъри, имаш ли им доверие, че ще пазят ползите ти и няма да позволен от щаба на Джошуа да ти въртят номера, каквато беше обстановката преди мача с Кличко?

- Имам им доверие, само че разгадавам повече на себе си, на опита, който към този момент имам. В последна сметка това си е борба на кръга и отвън него. Да, само че преди мача ти с Кличко, твоите мениджъри не съумяха да спрат номерата от щаба му и най-после той смени кръга, ръкавиците и така нататък.. Ами тогава те проведоха мача, те завоюваха търга и за това си нагаждаха нещата по най-хубавия метод за тях. Не можеше да сложат нещо, което не е в тяхна изгода.

Сега пък щабът на Джошуа провежда дуела за купата...

- Да, по този начин е. Практически моя клуб Зауерланд се е схванал с тях и са се договорили малко без мен, само че са свършили тази работа. Сега следва мениджърите ми да подпишат контракт за мача с мен за дуела.

Ти още нямаш контракт за мача?

- Не сме го подписали към момента. Разговарях с тях, разбрахме се горе долу кой какви условия има и очаквам да подпишем. Може би ще е тази седмица.

Като чели към този момент започнаха " ударите под кръста ". Визирам абсурда с билетите.

- Аз не ги мисля като удари под кръста. За мен това са естествени неща, чакам ги и не ме учудват кой знае какъв брой. В бокса е значимо кой провежда срещата. От щаба на Джошуа обаче несъмнено се тормозят от моята аудитория, тъй като видяха какво беше на мача с Кличко. Обстановката беше фантастична, поддръжката за мен беше невероятна, толкоз прочувствено, толкоз заредена с сила и мощ. С такова знамение доста малко хора в света могат да се похвалят. Това като цяло е голям тил за един състезател, дава ти страшна мощ. И точно поради това този път се пробват да лимитират нещата. Но отново не съумяха доста да се оправят. Доста българи ще дойдат в Кардиф, извънредно доста.

Има ли хора, които ти пишат с молба за билети във фейсбук да вземем за пример?

- Има, несъмнено. Но за жалост не мога да прочета всичко във фейсбук, тъй като нямам това време. По принцип не мога доста да трансформира нещата с билетите.

Къде ще се готвиш за мача?

- В Германия, в базата на тима.

Притеснява ли те това, че Джошуа е по-млад, по-бърз от теб?

- За по-млад не мога да оборвам, само че не знам кой го счита за по-бърз. Аз не мисля по този начин. Къде тъкмо е по-бърз - на стадиона ли, къде? Не е неприятно, че е по-млад, само че за тежката категория аз съм в едни златни години сега. Мисля, че съм тъкмо в най-силните си години. Тежката категория се развива след 30 година, тогава боксьорите " узряват ". Така че считам, че съм в един супер интервал и се усещам по този начин.

Кое е най-опасното оръжие на Джошуа, от което най-вече би трябвало да се пазиш?

- Не мога да кажа, че има най-опасно. Това е бокс и се играе на удари. Всеки може да е решителен. Именно поради това доста пъти в бокса нещата не могат да се предвиждат, както в останалите спортове. Ако би трябвало да направя някакво съпоставяне - в бокса от самото начало важи " златен гол ". Така излиза, тъй като във всеки един миг мача може да бъде преустановен с един единствен удар. Особено в моята категория.

 Снимка 312990
Източник:

Букмейкърите, а и много експерти, те отписват за мача против Джошуа...

- Няма неприятно. Аз се веселя. Защото когато всички те отписват, значи нямаш какво да губиш. Каквото и да направиш все ще е добре. Ако не съумея да направя нищо, най-малко няма да изненадам публиката с нещо неприятно, откакто упованията са такива. Така че най-хубаво е, когато човек няма какво да губи. По-освободен е.

След мача ти с Кличко сподели, че отбраната ти е куцала. От тогава до в този момент съумя ли да промениш това?

- Тогава освен отбраната, а и тактиката като цяло беше малко зле. Бяхме малко по-зелени, по-неопитни, по-самонадеяни и прекомерно храбри. Но считам, че към този момент съм обмислил нещата, поработил съм върху някои елементи и мисля, че към този момент виждам по различен метод, на друго равнище.

Сега по-спокоен, по убеден ли си, в сравнение с преди мача с Кличко?

- Аз и в този момент, и тогава бях спокоен. Нито съм под напрежение, нито нищо. Дори в този момент се пробвам по този начин да си настроя душeвността, че да имам малко терзание, да има примамка, с цел да мога да оценя това, което се случва. Защото по принцип аз съм спокоен, много невъзмутим човек.

Някаква смяна в хранителния режим ще направиш ли? На какви храни ще наблегнеш?

- Като цяло виждам да усъвършенствам всеки един аспект. Нямам нещо по-специално, се заобикаля самун, мазните неща, пържените и така нататък Наблягам на протеините в храната.

Преди мача ти с Кличко имаше доста допинг инспекции. Сега по какъв начин стоят нещата?

- За в този момент няма такива. Но аз постоянно съм казвал, че тези неща не ме тормозят. Много боксьори използват неразрешени неща, изключително когато нямат време за подготовка. Но аз съм чист.

 Снимка 290774
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР