Кубрат Пулев поздрави Антъни Джошуа за връщането на световните титли

...
Кубрат Пулев поздрави Антъни Джошуа за връщането на световните титли
Коментари Харесай

Пулев поздрави Джошуа и гарантира, че ще го бие

Кубрат Пулев поздрави Антъни Джошуа за връщането на международните трофеи по бокс в тежка категория и разгласи, че чака двамата да се срещнат. Британецът завоюва поясите на WBA, WBO и IBF, както и второстепенната купа на IBO след победа по точки в реванша против Анди Руис-младши в Дирия (Саудитска Арабия). Пулев е наложителен кандидат за купата на IBF, а по устав би трябвало да срещне Джошуа до края на май 2020 година

" Искам да поздравя Ей Джей и Еди (промоутъра на Джошуа Еди Хърн - б.а.) за връщането на купите. Нямам самообладание да се срещнем в идващия мач, както IBF подреди. Резултатът ще бъде друг този път, подсигурявам го! ", написа Пулев в Туитър.

Мениджърът на българския боксьор - Ивайло Гоцев, счита, че идващият мач сигурно ще е против Джошуа, макар че на кръга британецът разгласи, че е подготвен за трета среща с Руис. " Не имам вяра да забележим реванш на реванша. Пак имаме лицето на бокса – Антъни Джошуа, който се боксира брилянтно. Направи пердах, който би трябвало да завоюва непременно. Ние идваме наред ", съобщи Гоцев пред " Диема спорт ".

Въпреки че от месеци IBF твърди, че идващият мач сигурно би трябвало да е с Пулев, незабавно след успеха на Джошуа в събота друга от организациите - международната боксова организация (WBO), разгласи, че първенецът би трябвало да срещне техния кандидат - Александър Усик. Украинецът бе безспорен международен първенец в полутежка категория и като подобен заслужи право на мач за купа при най-тежките. " Сблъсъкът в дюните приключи, в този момент идва конфликт на кандидатите, мачът с Усик би трябвало да се организира до 180 дни ", написа в Туитър президентът на WBO Пако Валкарсел.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, разгласи, че занапред ще стане ясно какво ще се случва с кандидатите и дали ще се наложи някоя от купите да бъде овакантена: " Имаме двама кандидати - Пулев на IBF и Усик на WBO, и двамата желаят мача. Ще приказваме с федерациите и ще забележим кой ще е първи. Но в този момент първо ще честваме. "

Според " Скай Спортс " има вид Усик да изчака своя мач и Пулев да е първи. Украинецът има контракт с Хърн, което може да направи договорката с него по-лесна. Самият Джошуа разгласи, че е подготвен и за Усик, и за Пулев, както и за съединителен мач с първенеца на WBC Дионтей Уайлдър: " Усик, Пулев, Руис, не желая да загатвам името на другия, само че съм подготвен, когато и те са подготвени. Побеждавал съм положителни боксьори и желая да надвивам още. "

В реванша с Руис той сподели радикално друга тактичност, като разчиташе най-вече на левия си прав и стоеше в далечна отдалеченост. Джошуа рядко допускаше противникът да го удари, а това му донесе безапелационна победа. Двама от съдиите дадоха 118:110, а третият - 119:109 в негова изгода. " Знам, че почитателите ми желаят да ме видят да нокаутирам противника, само че от време на време би трябвало да се боксираш по-умно. Осъзнах какво може да прави Анди и трябваше да го удрям по друг метод. "

Руис, който беше качил 7 кг и тежеше 128 кг в реванша, призна, че купоните след успеха против Джошуа в първия мач са се отразили. " Трите месеца празненства ми повлияха. Бях с наднормено тегло и това се отрази. Не се показах добре. Трябваше да упражнявам повече и да чувам треньорите и татко ми. Нямам извинения за това, бях прекомерно тежък ", съобщи мексиканецът, който изиска трети мач.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР