Кубрат Пулев постигна една от най-големите победи в своята професионалната

...
Кубрат Пулев постигна една от най-големите победи в своята професионалната
Коментари Харесай

Блестяща победа на Кубрат Пулев, влиза в битка за световната титла

Кубрат Пулев реализира една от най-големите победи в своята професионалната кариера - той се завърна триумфално на кръга с впечатляващ триумф над британеца Хюи Фюри и ще се бори за международната купа, заяви Топспорт .

Тази вечер, с единомислещо съдийско решение, Кобрата заслужи званието " основен кандидат за купата на Международната боксова асоциация " в тежка категория. Това се случи след оспорвана борба пред 10 000 души в столичната зала " Арена Армеец ".

Българинът бе надалеч по-разнообразният боксьор, като на моменти действаше с изключителна рутина против много ексцентричния жанр на Фюри. Пулев доминираше в съвсем всички рундове , като пропусна да се поздрави с гръмък нокаут.

Разбира се, Кобрата имаше и сложни мигове , като в третата и осмата част бе съществено разтресен. С помощта на почитателите и несломимия си дух обаче, сънародникът ни реализира своя успех.

Така, в случай че разпоредбите бъдат спазени, Пулев би трябвало да излезе в мечтания дуел против Антъни Джошуа, някъде в средата на идната година .

Как се разви дуелът Кубрат Пулев - Хюи Фюри:

Стимулиран от мощно " Българи, юнаци ", Кобрата стартира умерено, заемайки изчаквателна позиция. Хюи Фюри мигновено разкри своя капацитет, респектирайки съперника си със мощно кроше. Пулев имаше проблеми със скъсяването на дистанцията, защото британецът се движеше интензивно по кръга. Въпреки това, ляв прав удар в главата на Фюри, накара публиката да ръкопляска на нашия войник.

Вторият рунд бе съпроводен от голям брой обстановки, през които двамата боксьори търсеха клинч. Самочувствието на Пулев се увеличи, откакто с съвършено секване нанесе аркада под веждата на Фюри!

Съперникът от Острова се хвърли с озлобление в борбата с Кубрат. Братовчедът на Тайсън Фюри предприе рискова офанзива във втората минута от третата част, притискайки нашия боксьор до въжетата. Това обаче не обърка по никакъв метод проектите на Пулев. И макар че замахваше страховито, Кобрата съумя да извърши една от своите обичани комбинации: ляв-десен.

Много мощни мигове белязаха представянето на Пулев в четвъртия рунд . Мощен ъперкът разклати Фюри малко след гонга, а момент по-късно и постоянен ляв прав попадна право в задачата. Двамата не пропускаха да си насочат и " мръсни " удари, до момента в който са в клинч, с което предизвикваха непрестанни забележки от съдията Браун.

Петият рунд ще бъде запомнен с отличната тактика на Пулев, който се възползваше оптимално от неналичието на игра с крайници на Фюри. Островитянинът бе " осъден " и с два следващи десни прави, който единствено демонстрираха, че срещата е под диктовката на българския кандидат.

Опасна композиция на Фюри - десен прав и ляво кроше, леко скапаха настроението на Пулев в началото на шестата част . Хюи обаче бе и предизвестен от съдията за непозволените удари в тила на съперника. Кобрата резервира наличие на духа и насочи дясната си ръкавица в главата на англичанина.

С настъпването на седмата част физическата отмалялост застигна и двамата боксьори. Към леко статичната борба, все по-добре като че ли се адаптираше Пулев, който на няколко пъти откри главата на своя съперник с положителни десни крошета. Британецът пък използваше всевъзможни хитрини, с цел да избегне рисковите офанзиви на Кобрата.

Осмата част стартира с гневна замяна на удари. Брадичката на Пулев се оказа здрава, откакто трябваше да понесе доста сериозен удар от страна на противника. Видимо объркан, сънародникът ни потърси клинча, с помощта на който се избави от нокдаун. До края на рунда Кобрата пое още един тежък десен прав, което очевидно изнерви нашия представител.

Деветият рунд протичаше равностойно преди отлична композиция на Пулев още веднъж да наклони везните в негова изгода. Публиката намерения, че Фюри ще бъде нокаутиран след поредност от удари. Англичанинът обаче остана на крайници, макар забележимия дискомфорт, който изпитваше.

Устремът на Кобрата продължи и след подновяването на мача . Фюри бе свалил гарда, само че придвижванията му към този момент не бяха толкоз енергични и главата на британеца още веднъж понесе много удари. Хюи се облегна на въжетата малко преди края, като приемаше с усмивка всички брутални крошета на българския му хазаин.

Усещайки, че нещата вървят в негова изгода, възпитаникът на Ули Вегнер пресрещна Фюри със " железен " десен прав в 11-ия рунд . Последваха още няколко качествени комбинации, които го приближиха още по-близо до упования успех.

Фюри опита да рискува в последния рунд . Силите му обаче от дълго време бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата несъмнено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка обратно. Отбраната му пък бе извънредно качествена. До края мотиви за терзание нямаше. Кубрат дочака ловко финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР