Кубрат Пулев отказа мач за милиони долари с Антъни Джошуа

...
Кубрат Пулев отказа мач за милиони долари с Антъни Джошуа
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Боксьорите не трябва да се оставяме да бъдем използвани

Кубрат Пулев отхвърли мач за милиони долари с Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, поради травма. А овакантеното място против първенеца в тежка категория на три разнообразни версии бе заето от камерунеца с френски паспорт Карлос Такам. Пулев опроверга изказванията, че се е скрил, като застана лице в лице пред българските медии.
„ Няма по какъв начин да се уплаша при изискване, че подобен мач желая и ще го има – съобщи Кобрата. – Такава борба е в интерес и на двамата. Сигурен съм, че ще победя, тъй като знам какво мога, знам личните си сили. Не е нищо повече от мен. Изглежда силов, мощен, само че имам доста качества, с които го доминирам. “

– Как върви възобновяване ви, господин Пулев?

– Не съм спирал да влизам в залата, не преставам с общофизическа подготовка. За благополучие контузията не изисква оперативна интервенция. И съгласно лекаря са нужни 4 седмици, с цел да отшуми болката. Пия и лекарства. Важното е в бъдеще да не ми основава повече кахъри.

– Нямаше ли вид да отложите мача?

– Моите мениджъри не съумяха да се преборят с това. А пък и от Международната боксова федерация (IBF) имат периоди, които би трябвало да се съблюдават. Много пъти съм бил с травми, даже съм мислил за отричане от бокса, само че тази е по-специфична. Никога не съм имал такава до момента. Всъщност мога да употребявам единствено 40 % от опциите си. Получавам болежка при избрани придвижвания – десен прав, дясно кроше, десен ъперкът. Това не е градско състезание да изляза с една ръка и да надвивам. Дори имах „ съветници ”, които ми споделяха: „ Трябва да се качиш на кръга даже и с едното око и да вземеш тези пари “. Но за мен са значими не парите, а успеха. Не желая да вземам участие на олимпийски принцип. Отговорен човек съм. И изисквам най-много от себе си да съм на 100 % подготвен. Затова преценихме да откажем мача.

– Споменахте пари. За какъв брой пари трябваше да излезете против Джошуа?

– Няма да уточнявам. Но не знам дали множеството хора и критици си дават сметка, за какъв брой доста пари става дума. Пари, които доста хора не могат да завоюват през целия си живот. Самият аз не съм и сънувал.

– Имахте търкания с промоутърите си от „ Зауерланд ”, в този момент в какви връзки сте?

– Никога взаимоотношенията сред боксьор и управител не са идеални. И двете страни имат общи ползи, само че и самостоятелни. Винаги има някакви търкания. Но считам, че би трябвало да сме в по-добър контакт, с цел да може да се развиваме, както аз, по този начин и те. Промоутърите мислят за пари, а боксьорите за тях са единствено метод да ги изкарат. Но с цел да ги изкарат боксьорът би трябвало да мачка, да върви напред, дружно с екипа към себе си – да излезе на кръга и да побеждава. Така че не би трябвало да се оставяме да бъдем употребявани. Както се опита да направи Джошуа предния път – два месеца и хайде да играем. Не става по този начин. Това, че сме от България, не значи че сме за два дни. Въпросът е, когато се прави нещо, да го създадем като хората.

– Има ли интерес към вас от други мениджъри?

– Винаги е имало и сега има.

– До по кое време ви е договорът със „ Зауерланд ” и имате ли планове да вършиме промени?

– До края на 2018-а. Мога да боксирам на всички места стига да е в ползите и на двете страни, тъй като до момента нещата куцаха. И си личеше. Но колкото и да не се разбираме малко или доста аз дължа пътя си дотук на „ Зауерланд ”. И споделих на Кале Зауерланд, че би трябвало да сме сътрудници, а не промоутър и боксьор. Моят глас също е значим. Мога да кажа, че оставам при треньора Ули Вегнер, тъй като той е експерт с доста опит зад тила си. И то не на юношеско равнище, а на позиция – международни първенци, и то доста. В Щатите, когато вървя, мога да упражнявам и там, може и той да идва. Има възможност да боксирам в Америка при започване на годината, най-вероятно в Чикаго, много са разновидностите. Въпросът е контузията да отшуми и да я не помни.

– Вашият брат, Тервел, ще се бие в петък в Чикаго. Ще го придружавате ли?

– Разбира се, както той ме поддържа и е в ъгъла, когато се удрям, по този начин и аз в този момент ще бъда с него.

– Защо се насочвате тъкмо към Чикаго, единствено поради българската общественост ли?

– Не единствено. В Щатите боксът е доста развъртян, само че и имаме контакти. Сега ще създадем много диалози на локално равнище. А бъдещето ще го мислим.

– Вашите мениджъри изрекоха опция да боксирате и за трофеи в други версии. Какви са действителностите?

– Не е невероятно. Сега тежка категория е доста по-интересна от преди година-две. Въпрос е на два-три мача да се стигне до претендентското място.

– Какво ще кажете за вашия заместител против Джошуа – Карлос Такам?

– Това ще бъде малко като подготвителен пердах – все едно да тръгнеш от изходно състояние и за към час да направиш мач. За какви пари – не приказваме. Колкото е квалифициран, толкоз. Никой няма да откаже сходно предложение, тъй като хората са разнообразни. Е, да потренира Джошуа и да се готви за мен!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР