Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла. Това рече

...
Кубрат Пулев остава официален претендент за световната титла. Това рече
Коментари Харесай

Мениджъри готвят бляскави съперници за шампиона Джошуа, но не слагат Кобрата в сметките си

Кубрат Пулев остава формален кандидат за международната купа. Това рече и отсече Международната боксова федерация IBF. Феновете на Кобрата побързаха да се зарадват, че техният любим въпреки всичко ще получи шанса да се изправи против Антъни Джошуа, когато се възвърне от травмата.

И дребните деца са наясно, че на 28 октомври британецът ще пребие от пердах заместника на Пулев - Карлос Такам. След това най-логичното продължение е Джошуа и Пулев да се договорят за нов мач, откакто този няма да се състои.

Само дето в света на бокса събитията не следват своя логически ход, а се дефинират от съществени мениджърски ползи. В момента един от най-влиятелните промоутъри в света е сътрудникът на Джошуа - Еди Хърн. менно той няма никакво предпочитание да праща клиента си да се бие с българския кандидат.

Хърн е уверен, че Джошуа би трябвало да се готви за обединяването на всички пояси в тежката категория. Подобна концепция се върти от дълго време в международния бокс, само че заинтригуваните лица това да се случи все не могат да се уговорят кой какъв брой милиона ще прибере в персоналната си сметка.

Сега авторитетният боксов управител Еди Хърн очевидно се е почувствал с развързани ръце да изстиска до дъно своята златна кокошка.

В момента Антъни Джошуа има поясите на Международната и Световната боксови асоциации. Но му липсват други два колана. По-ценен наподобява този на Световния боксов съвет, който е владеене на Дионтей Уайлдър, прочут с прякора си

Бронзовия бомбардировач 32-годишният американец е сериозна хапка за всяка уста. В кариерата си има 38 победи, 37 от които са с нокаут. Феновете на бокса по целия свят дават благо и драго да видят конфликта на две машини от мускули, които не познават усета на загубата. Рекламодателите ще заплащат луди пари за няколко секунди телевизионно време, малките екрани ще се надпреварват да вадят милиони, с цел да получат правата на мача.

Всичко това е добре известно на Еди Хърн и той не ще откри покой, до момента в който не уреди блестящия боксов дуел. Което автоматизирано значи, че Кубрат Пулев ще би трябвало да чака.

Според разпоредбите на интернационалната боксова федерация, в случай че първенецът се контузи, мачът се отсрочва с нужното време за неговото възобновяване. В същото време няма записано предписание какво се прави при травма на кандидата. Липсата на правилник е в ущърб на Кобрата.

Нищо чудно да му се наложи да изчака и провеждането на различен не по-малко трогателен мач, в случай че Джошуа успее да победи Бронзовия бомбардировач. В подобен случай британецът може да се изправи против новозеландеца Джоузеф Паркър. 25-годишният юнак е с 24 победи и нито една загуба, а също така е собственик и на пояса на Световната боксова организация.

Подобен конфликт също ще провокира извънреден интерес по целия свят и ще изпълни гушите на хората, които съумеят да го уредят. Това са огромни мачове и ще би трябвало време да бъдат конкретизирани детайлностите към тях. Това не е добра вест за Кубрат Пулев, който не може да чака до безспир, с цел да излезе в мач за международната купа.

Самият Еди Хърн към този момент подсказа, че ще направи всичко по силите си, с цел да уреди мач на Джошуа с Паркър и Уайлдър. Нищо чудно преди този момент да насрочи среща на своя клиент с по-непретенциозни противници, с цел да го приготви оптимално добре за борба с двамата огромни първенци.

Със сигурност през идващите месеци мениджърските игри ще се изострят, а задачата Е добре известна - всички заинтригувани страни да завоюват допустимо най-вече пари.

Финансов претекст може да стане причина и за утежняване на връзките сред Кубрат Пулев и мениджърите му от " Зауерланд ". Договорът на Кобрата с немската компания изтича през 2018 година и по-късно нищо не е ясно. Промоутърите чакаха да завоюват страхотни пари от мача на Кобрата с Джошуа без значение от неговия излаз. Сега когато не е ясно дали изобщо ще има сходен мач, босът Кале Зауерланд може да бие отбой за нов контракт на Кубрат. Или най-малкото да му предложи условия, които да не удовлетворят българина. Развитие на извънредно комплицираната обстановка ще има през идната година, а в този момент най-важната цел пред Кубрат е да се възвърне изцяло от травмата и да си резервира положителната форма, в която беше влезнал за мача с Джошуа.
Красимир Стоянов , 168chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР