Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа през

...
Кубрат Пулев може да се изправи срещу Антъни Джошуа през
Коментари Харесай

Шанс за Кобрата да се изправи срещу Джошуа през септември

Кубрат Пулев може да се изправи против Антъни Джошуа през септември 2019 година на стадион “Уембли”. Това стана ясно от изявление, което мениджърът на международния първенец Еди Хърн даде пред италианската медия “Гадзета дело спорт.
Британецът е резервирал трета дата на националния стадион на Англия, на която ще се изправи или против Дионтей Уайлдър, или против формалния кандидат на IBF.
Както е известно, Ей Джей ще боксира на 13 април на “Уембли”, като съвсем несъмнено негов противник тогава ще е Дилиън Уайт. Съперникът му се гласи за мач с различен британец - Дерек Чисора, който да се организира на 22 декември също в Лондон.
Общият им управител Хърн от няколко месеца твърди, че точно Уайт ще мери сили с Джошуа напролет, като това ще бъде наложителна отбрана на пояса на WBO. Антъни направи такава на WBA с триумфа над Александър Поветкин и по този начин на въпросната дата през септември остават две варианти - отбрана на IBF против Кубрат Пулев или съединителен дуел за пояса на WBC против Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри.
Тук идва и другият детайл, който може да промени посоката в интерес на Кубрат. Победа на Фюри над Бронзовия бомбардировач на 1 декември в Лос Анджелис ще отключи уговорка за реванш сред двамата.
Все още не е доказано публично, че такава съществува, само че към този момент от няколко страни се разяснява, че триумф на " Краля на ромите " мигновено ще значи втора борба сред двамата, която този път ще е на Острова, написа " Тема спорт ". Тя е разумно да се организира през лятото на 2019-а, което ще значи и че няма по какъв начин спечелилият да срещне Джошуа през септември.
В подобен случай Кубрат Пулев би могъл да се възползва от званието наложителен кандидат и да провокира Ей Джей точно за борба в края на лятото на “Уембли”.
Според разпоредбите на IBF британецът има 12 месеца да брани пояса си или да го оваканти, като само съединителен мач може да отсрочи това във времето, въпреки и в не толкоз дълги периоди.
Все отново, в случай че Уайлдър завоюва борбата с Тайсън, то тогава Кубрат ще би трябвало да изчака до началото на 2020-а, защото точно американецът ще се изправи против Джошуа през септември.
Още за Кубрат Пулев четете в sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР