Кубрат Пулев има нов треньор в щаба си. Българският боксьор

...
Кубрат Пулев има нов треньор в щаба си. Българският боксьор
Коментари Харесай

Пулев ще работи със скандален треньор

Кубрат Пулев има нов треньор в щаба си. Българският боксьор ще работи с Анхел Ередия за физическата си подготовката. Двамата трябваше да стартират взаимна работа още предходната година, само че тогава не съумяха да съчетаят стратегиите си. Сега Ередия, прочут като Мемо, ще работи с нашия преди мача му с Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно, Калифорния.

" Имах няколко срещи с него преди мача му с Хюи Фюри, само че не успяхме да работим дружно. През юли приказвах с неговия мениджър Ивайло Гоцев и си казахме, че е време да стартираме работа дружно, тъй като той е наложителен кандидат за международната купа ", сподели Ередия пред Boxingscene.com.

44-годишният мексиканец е някогашен дискохвърляч, а преди години намерено призна, че е давал допинг на състезатели. Той бе един от очевидците по делото за огромния допинг скандал в леката атлетика с лабораторията БАЛКО. В последните 10 години Ередия работи в бокса, като е оказал помощ за подготовката на редица международни първенци като Хуан Мануел Маркес, Поли Малиняджи и други. През 2017 година той разгласи, че откогато е свидетелствал, не дава допинг на състезателите си. Освен кондиционен треньор Ередия към този момент е и антидопингов съветник.

Мексиканецът похвали Пулев за работата му: " Той е доста мощен. Работи доста крепко. Не единствено би трябвало да резервира експлозивността си, само че желаеме да увеличим издръжливостта и силата му. Това е първият ни лагер, само че досега видях, че той е доста добър плувец, доста добър спринтьор. Този лагер е пай - 8 седмици, само че в случай че всичко е наред, идващият ще е най-малко 13 седмици тренировки, в които ще прибавим по-големи тежести. Ще имаме повече време да работим и да увеличим скоростта и силата. "

 

БЕЗ МЕДАЛ

България остана без орден на международното състезание по бокс за дами, откакто Севда Асенова и Мелис Йонузова изгубиха мачовете си от 1/4-финалите в Улан-Уде (Рус). В кат. 48 кг Асенова загуби с 0:5 съдийски гласа от Чутамат Раксат (Тайл). Мелис Йонузова (64 кг) пък отстъпи с 2:3 пред Милана Сафронова (Каз). Мачът бе равносилен, само че във II рунд реферът на кръга даде публично предизвестие на българката, което донесе триумфа за съперничката й.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР