Кубинското правителство съобщи, че ще започне постепенно да подновява работата

...
Кубинското правителство съобщи, че ще започне постепенно да подновява работата
Коментари Харесай

Куба ще отвори частично туризма, транспорта и търговията си

Кубинското държавно управление заяви, че ще стартира последователно да възобновява работата на туристическия бранш, търговията и публичния превоз, откакто разгласи, че епидемията от ковид е под надзор, съобщи Франс прес.

От 11 дни в Куба няма умряли от COVID-19. Новите случаи на болест през вчерашния ден са 5. Общо в страната от началото на епидемията има 2211 случая на инфектирани и 83 умряли.

При първата фаза на поетапно отваряне ще останат наложителни обществената отдалеченост и потреблението на маски при всевъзможни действия. При идната фаза те ще са наложителни в места, където има централизация на доста хора.

Куба твърди, че с медикаменти лично произвеждане е снижила смъртността при COVID-19

Туристическата промишленост ще стартира да работи първоначално само за локалните, а след това поетапно, според от търсенето, единствено на дребните острови в северната и южната част на архипелага, ще се отвори и интернационалният туризъм. Не се оповестява дата за възобновяване на интернационалните полети, само че съгласно някои информации това няма да стане преди 1 август.

При отваряне на границите непознатите туристи ще бъдат тествани при идване, ще се мери и температурата им. Ще има и епидемиологичен контрол в хотелите, които ще работят с понижен потенциал.

Общественият превоз ще възобнови работа по стеснен метод. Училищата, които бяха затворени в края на март, ще отворят порти през септември за привършване на образователната 2019-2020 година. Следващата образователна година ще стартира през ноември.

Музеите ще могат да отворят, само че дейностите, водещи до събиране на доста хора, като карнавали и други фестивали, към този момент няма да бъдат позволени. Плажовете и басейните ще бъдат отворени през лятото, а театрите и кината ще останат затворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР