Кубинското правителство обяви в четвъртък, че ще признае криптовалутите и

...
Кубинското правителство обяви в четвъртък, че ще признае криптовалутите и
Коментари Харесай

Куба ще признае криптовалутите и ще регулира употребата им

Кубинското държавно управление разгласи в четвъртък, че ще признае криптовалутите и ще контролира използването им за заплащания на острова, заяви Асошиейтед прес.

В решението, оповестено в държавен вестник, се споделя, че централната банка ще одобри правила за тези валути и ще дефинира по какъв начин ще лицензира доставчиците и обвързваните услуги в Куба.

Популярността на криптовалутите набъбна измежду кубинците с софтуерни умения, тъй като потреблението на долари стана по-трудно, частично поради стягането на ембаргото от някогашния американски президент Доналд Тръмп.
Ел Салвадор неотдавна разгласи, че ще признае използването на криптовалутата биткойн като метод да улесни прехвърлянията от свои жители, живеещи в чужбина.

В решението си кубинското държавно управление акцентира, че централната банка ще може да позволява използването на криптовалути по "причини от социалноикономически интерес ", само че страната ще подсигурява контрола на интервенциите с тях.

Местният специалист по криптовалутите, програмистът Ерих Гарсия, споделя, че някои кубинци към този момент употребяват сходни средства, постоянно с ваучери, за онлайн покупки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР