Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е дисквалифициран за

...
Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е дисквалифициран за
Коментари Харесай

Наказаха допингирания Ортис за 1 година

Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е дисквалифициран за една година и изключен от ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA) за второ нарушаване на антидопинговите правила единствено в границите на месец, това оповестява порталът " Boxingscene ", базирайки се на WBA.

През октомври 38-годишният кубинец непринудено даде допинг-проба в границите на антидопинговата стратегия на Асоциацията, а пробата се оказа позитивен за диуретиците хлоротиазид и хидрохлоротиазид. Ортис имаше право да изиска отваряне на Б-пробата до 20-и октомври, само че той не е изпратил писмо с такова предпочитание.

BREAKING: Luis Ortiz has been banned until September 2018 after his failed drugs test. pic.twitter.com/EzVtw9LF1R
— Boxing Kingdom (@BoxingKingdomI4) November 2, 2017
На 29-и септември Ортис не се подложи на допинг-тест преди багра за купата международен първенец на Световния боксов съвет (WBC) с американеца Дионти Уайлдър, като тестването е било направено от стратегия за непринудено тестване (VADA). По-късно той беше отхвърлен от този мач, а противник на Уайлдър в багра за купата ще стане някогашният първенец в WBC Бърмейн Стивърн.

Съгласно разпоредбите на организацията, след второ сходно нарушаване, боксьорът е застрашен с изключване от рейтингите и остраняване от мачове. Срокът на изключването на Ортис е до 22-и септември 2018-а година. Но след 22-и март идната година WBA може да смъкна глобата, в случай че Ортис не бъде махленски в още нарушавания и се причисли към програмата Чист бокс на VADA.

Кубинският боксьор все още няма проваляне, а от 27 багра е спечелил 23 с нокаут, а останалите е спечелил по точки. Два мача са му били анулирани по разнообразни аргументи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР