Кубинките, които носят полицаите, не отговарят на нуждите им. Това

...
Кубинките, които носят полицаите, не отговарят на нуждите им. Това
Коментари Харесай

Полицейските кубинки - неудобни, но е рано за препоръки

Кубинките, които носят служителите на реда, не дават отговор на потребностите им. Това демонстрира проучване, направено чрез обществените медии измежду членовете на СФСМВР от жандармерията, охранителна полиция, пътна полиция, гранична полиция. Изследването е направено за интервала октомври 2017 - януари 2018 година.

Кубинката не е водоустойчива и не диша.

Валентин Попов от СФСМВР съобщи, че това, което се правело, не е борба, а сигнал за помощ на синдиката към чиновниците, които създават спецификациите за облекло и обувки. Вече е имало среща със заместник-министър Стефан Балабанов по тематиката, посочи още Попов.

Изследването беше показано от Свен Селингер - специалист по профилирани обувки за полицията и армията в Европейски Съюз, Азия и Близкия Изток и специфичен консултант на Европейски полицейски съюз.

Изследване на приемането на актуалните специфични обувки, употребявани от служителите на реда у нас демонстрира, че от всички, попълнили анкетата, 85% употребяват формалните обувки, предоставени от Министерство на вътрешните работи, а 13% си ги купуват.

63% декларират, че не се усещат комфортно в тях, а 37% считат, че са комфортни. 51% изпитват болежка като ги носят, а за 49% това не е по този начин. 79% декларират, че кубинките се мокрят, 21%- не. На 45% краката мощно се изпотяват в тях, за 47% потенето е малко, а за 8% - няма изпотяване.

Липсата на водоустойчивост и дарба за дишане са главните аргументи за рисковите температури, на които са подложени краката на служителите на реда, а това води до увреждане на краката.

За 57% краката им замръзват в кубинките, 33% декларират, че това от време на време се случва.

67% от чиновниците споделят, че обувките, получени от Министерство на вътрешните работи, се късат в първите 12 месеца, само че единствено 27% могат да ги заменят. 24% от служителите на реда извършват професионалните си отговорности със скъсани кубинки.

59% от чиновниците би трябвало да употребяват кубинките си за повече от 12 месеца, само че 89% от тях към този момент са развалени или скъсани.

84% не са задоволени от кубинките, които получават.

Заключенията на проучването са, че актуалните полицейски обувки в България не дават отговор на актуалните условия и потребности на служителите на реда за осъществяване на отговорностите им.

За съответни рекомендации за кубинките било рано, съобщи Попов.

Селингер уточни, че трябвало да се стартира да се мисли по концепцията и спецификациите.

Цената на кубинките, по които ги получава Министерство на вътрешните работи е 55 евро, оповестиха от синдиката, като по думите на Валентин Попов на свободния пазар можело да се намерят на доста по- ниски цени.

Той посочи, че ще предложат на Министерство на вътрешните работи по какъв метод да се получават униформи и обувки.

В умозаключение Попов съобщи, че с цел да е потребен, служителят на реда би трябвало да е добре подготвен, облечен и мощно стимулиран, а от СФСМВР ще работят интензивно по първите две, с цел да се премине към третото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР