Куба трябва да приложи извънредни мерки, за да се бори

...
Куба трябва да приложи извънредни мерки, за да се бори
Коментари Харесай

Куба страда все повече от липсата на горива

Куба би трябвало да приложи изключителни ограничения, с цел да се бори с огромен дефицит на гориво през септември, разгласи президентът Мигел Диас-Канел.
Липсата на суровината е резултат от опитите на Съединени американски щати да блокират доставките на нефт за Куба, показва БГНЕС. В момента в страната има дребни наличия и се чака идването на транспортен съд със недопечен нефт. Той ще е един от единствено двата търговски кораба, които ще доставят гориво в Куба до края на месеца.
Мигел Диас-Канел сподели, че управляващите се пробват да избегнат потребността от режим на тока. " Дори да се наложи да въведем режим, той няма да е толкоз тежък, колкото по времето на Специалния интервал ", съобщи Диас-Канел, имайки поради тежката икономическа рецесия през 90-те години на XX век, след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.
Плановата стопанска система на Куба изпитва дефицит на валута от 2015 година, когато започнаха да понижават доставките на нефт от съюзническата Венецуела. Откакто пристигна на власт, Доналд Тръмп стегна още повече петролното ембарго, като сподели, че задачата му е да накара държавното управление в Хавана да направи промени и да спре да поддържа режима във Венецуела.
Освен това Тръмп желае да се хареса на обичайно зле настроените към комунистическата власт в Хавана кубински имигранти във значимия за президентските избори щат Флорида.
" Мога да ви уверя, че имаме тактика за триумф и няма да позволим на администрацията на янките да реализира задачата си и да обезкуражи кубинския народ, а още по-малко да го изтреби ", акцентира Мигел Диас-Канел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР