Куба ще използва хиляди волове, за да орат полетата със

...
Куба ще използва хиляди волове, за да орат полетата със
Коментари Харесай

Куба връща воловете в земеделието заради недостиг на гориво

Куба ще употребява хиляди волове, с цел да орат полетата със захарна тръстика и да дърпат фермерските каруци, поради дефицита на гориво за машините за обработка на почвата и транспортните транспортни средства, оповестиха локални медии, представени от ДПА.

Коне също ще бъдат употребявани за транспорт, сподели министър председателят Хосе Рамон Мачадо, представен от " Гранма ", официоза на Кубинската комунистическа партия. Мачадо добави, че кубинските фермери към този момент употребяват волове, въпреки кубинското земеделие в огромна степен да е механизирано.

Правителството ще усили с към 8000 броя на към този момент употребяваните волове, сподели президентът на държавната компания за произвеждане на захар " Аскуба " (Azcuba) Хулио Гарсия Перес.

На фона на настоящия дефицит на гориво бяха взети ограничения. Една от тях е да се включат 4000 двойки волове за работа на полетата със захарна тръстика и производството на храна, добави Перес.

Куба изпитва дефицит на гориво поради спада на вноса от Венецуела, която е наранена от тежка рецесия. Производството на тръстикова захар на острова се е намалило до 1.2 млн. тона през сезона, който завърши през май, което е спад по отношение на 1.6 млн. тона през преходния сезон. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР