КТМ заменят Йоан Зарко с тест пилота си Мика Калио

...
КТМ заменят Йоан Зарко с тест пилота си Мика Калио
Коментари Харесай

KTM сменят Зарко с тест пилот за остатъка от сезона в MotoGP

КТМ заменят Йоан Зарко с тест водача си Мика Калио за остатъка от сезон 2019 в MotoGP. Зарко се причисли към австрийския отбор в кралския клас на мотоциклетизма при започване на 2019-а, само че не съумява да се приспособява към мотора и пожела да приключи връзките си с отбора в края на сезона. Отборът одобри предлагането на французина, само че след в допълнение разискване реши да приключи контракта на Зарко още преди да е завършила тазгодишната акция. Като съществена причина за това тимът посочи развиването на машината за идващия сезон.
@JohannZarco1 will be replaced by Mika Kallio for the rest of the season #MotoGP | https://t.co/3GXVAJtcAU
— MotoGP™ (@MotoGP) September 17, 2019
" Искаме да използваме своите запаси по най-хубавия метод, защото виждаме напредък в MotoGP структурата си. Смятаме, че Мика би ни оказал помощ доста в този стадий с помощта на знанията му за машината ", разяснява моторспорт шефът на КТМ Пит Байрър.

Зарко, който финишира 11-и в миналия кръг от MotoGP в Сан Марино, съобщи по време на спортния уикенд, че отборът го държи настрани от развиването на RC16. Все още не е ясно къде ще продължи кариерата си младия французин следващата година, както и кой ще бъде неговият заместител за сезон 2020.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР