KTM потвърди пилотския си състав за сезон 2021 в клас

...
KTM потвърди пилотския си състав за сезон 2021 в клас
Коментари Харесай

KTM потвърди пилотския си състав в MotoGP за 2021

KTM удостовери пилотския си състав за сезон 2021 в клас MotoGP. Както се очакваше, Пол Еспаргаро не участва в сметките на австрийците, като неговото място в заводския отбор е заето от Мигел Оливейра. Португалецът направи своя дебют в кралския клас през предходната година, като записа девет класирания в точките, само че пропусна последните три старта за годината поради травма в рамото.

Негов сътрудник в заводския отбор ще бъде Брад Биндър, който ще направи своят дебют в MotoGP през тази година. В отбора на Tech 3 KTM двойка ще са Икер Лекуона и Данило Петручи. Лекуона направи един старт в кралския клас през предходната година като заместител на Оливейра в Гран При на Валенсия, само че не съумя да стигне до карирания байрак.

Петручи от своя страна идва във френския отбор, откакто през последните шест сезона пилотира мотоциклети на Ducati, през 2019 и 2020 е част от заводския тим на италианците. Петручи има една победа в своята кариера в MotoGP, в Гран При на Италия през 2019. Липсата Еспаргаро от състава на KTM съвсем несъмнено подсигурява неговото прекосяване в Repsol Honda. Там той ще си партнира с шесткратния международен първенец в MotoGP Марк Маркес.

Тази рокада в заводския тим на Honda ще изпрати Алекс Маркес в LCR Honda, където той ще замести Кал Кръчуол и ще продължи да получава цялостна заводска поддръжка от японците. Сезон 2020 в MotoGP започва на 19 юли с Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР