КТ Подкрепа започва подписка с три основни искания, за които

...
КТ Подкрепа започва подписка с три основни искания, за които
Коментари Харесай

КТ Подкрепа ще настоява за 75% по-високо заплащане на нощен труд в почивни дни

КТ " Подкрепа " стартира подписка с три съществени претенции, за които ще упорства пред държавното управление. Това съобщи в студиото на " Още от деня " икономическият консултант към синдиката Ваня Григорова. Исканията са свързани със заплащането на нощния труд и организацията на работния развой.

Ваня Григорова, стопански консултант към КТ " Подкрепа ": На конфедеративен съвет на КТ " Подкрепа " беше взето решение за подписка с три претенции. Първото е обвързване на нощния труд с минималната работна заплата. Настояваме и сумираното пресмятане на работното време или работата по график, да е използвано единствено и само за бизнес процеси с непрекъсваем цикъл. Където имаме труд на продавачи, на служащи в туристическия бранш, в шивашката индустрия, там не би трябвало да се ползва този вид организация на работа. На трето място, ще настояваме да се заплаща изключителния труд съответно - 75% повече през почивни дни и 100% повече през публични почивни дни. Това са трите претенции, с които ще настояваме пред държавното управление.
Ваня Григорова разяснява и настояването на синдиката минималната работна заплата у нас да доближи 1000 лева
Ваня Григорова, стопански консултант към КТ " Подкрепа ": Ние към момента считаме, че растежът на заплатата би трябвало да бъде доста по-интензивен. Появи се въпросът това значи ли, че останалите заплати ще се приближат до минималната - не би трябвало. Единственият механизъм на правилото за увеличение на заплащането е точно минималната работна заплата. Ние като профсъюз на национално равнище можем да желаеме по-ускорено нарастване.
И още - ще се изплащат ли болнични на служащите в първите дни от болестта, вижте целия диалог с Ваня Григорова във видеото!
 Младен Маринов: Надявам се да увеличим парите за нощен труд на служителите на реда Младен Маринов: Надявам се да увеличим парите за нощен труд на служителите на реда
Министерството на вътрешните работи ще направи всичко допустимо да усили парите за нощен труд на служителите на реда от идната година. Това сподели във Варна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР