КТ Подкрепа ще настоява за 30% ръст на учителските заплати

...
КТ Подкрепа ще настоява за 30% ръст на учителските заплати
Коментари Харесай

Подкрепа“ иска 30% скок на учителските заплати

КТ " Подкрепа " ще упорства за 30% растеж на учителските заплати със задна дата, от 1 януари 2023 година, както и за нарастване на разноските за обучение от 4 до 6 на 100 от брутния вътрешен артикул. Това заяви във Варна ръководителят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " доктор Юлиян Петров.

Той огласи резултати от проучване измежду преподавателите, които сочат, че над 50% са подготвени за ефикасни протестни дейности с три претенции. Първото е да се трансформират образователните проекти и стратегии, второто е за корекции в Закона за предучилищното и учебно обучение,  третото – за растеж на заплатите.

" Нужни са самоуверен министър и смели депутати, които да схванат, че е значимо не какъв брой, а по какъв начин се учи ", сподели доктор Петров. Според него смяна на разпоредбите в учебно заведение е нужна, с цел да се ограничи експанзията и да се възпитават полезности у децата.

Д-р Петров бе посетител на 17-ата постоянна отчетно-изборна конференция на Синдикалния районен съюз на КТ „ Подкрепа “-Варна. Председателят му Васил Василев регистрира, че за 4 години структурите в региона са се нараснали с 26 и към този момент надвишават 160, като допълнително от 90% от тях са реализирани групови трудови контракти.

Гост на конференцията бе кметът на Варна Иван Портних, който насочи одобрение към управлението на синдиката за положителното партньорство и дейната взаимна работа в интерес на хората.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР