КТ "Подкрепа" организира утре кръгла маса на тема "За достойни

...
КТ "Подкрепа" организира утре кръгла маса на тема "За достойни
Коментари Харесай

Започва дебат за повишаване на цената на нощния труд

КТ "Подкрепа " провежда на следващия ден кръгла маса на тематика "За почтени условия и възнаграждение на нощния труд и попречване на следствията от него ". Това оповестиха от пресцентъра на синдиката.

От синдиката напомнят, че на 20 април тази година КТ "Подкрепа " разгласи началото на акция за почтени условия и възнаграждение на нощния труд. Искането е за нарастване на спомагателното възнаграждение за нощен труд като % от минималната работна заплата за страната - не по-малко от 0.5 на 100 от нея за един час нощен труд. В поддръжка на акцията беше стартирана и подписка - освен в структурите на КТ "Подкрепа ", а и измежду всички работещи, която продължава и сега.
КТ "Подкрепа " инициира спор по казуса, в който ще се включат необятен кръг от експерти - здравни, социолози, психолози, икономисти, синдикалисти и други Ще бъдат показани отчети - "За почтени условия и възнаграждение на нощния труд " /Здравчо Здравчев, КТ "Подкрепа "/, "Риск за здравето и сигурност при нощния труд " /доц. Катя Вангелова, НЦОЗА/, "Социални аспекти на нощния труд " /доц. Евгени Евгениев, УНСС/, "Психологически измерения на нощния труд " /гл. ас. Стойка Калчева, БАН/, "Правни аспекти на нощния труд "/адв. Адриан Илиев, КТ "Подкрепа "/.

Поканени са и заинтригувани институции, измежду които Министерство на труда и обществената политика, Министерство на здравеопазването, ИА "ГИТ ", Национален център по запазване на публичното здраве, Български лекарски съюз, Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, Българска асоциация на експертите по здравни грижи.

Събитието се провежда взаимно с Фондация "Фридрих Еберт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР