КТ Подкрепа не е уведомена официално за предложението на социалния

...
КТ Подкрепа не е уведомена официално за предложението на социалния
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Защо 15 дни болнични, а не 10 или 20? Искаме аргументи и разчети

КТ " Подкрепа " не е известена публично за предлагането на обществения министър Бисер Петков да се заплащат до 15 дни болнични годишно.

Това разяснява вицепрезидентът на синдиката Иоанис Партениотис по време на конференция " Предприемачеството - мотор на социално-икономическото развиване ".
 Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов Обновена
Първият ден от болничните остава заплатен, отсече Борисов

Премиерът отхвърля да се санкционират същински болните поради тарикатите

От там чакат да бъде призован Националният съвет за тристранно съдействие и да чуят причините и плановете по тематиката на държавното управление и обществено министерство.

" На прима виста - а за какво 15, а не 10, а не 20 дни болнични ", попита риторично Иоанис Партениотис.

Той добави, че да се понижава задължението на работодателите към изплащането на болничните, не е подкрепено от всички, тъй като Българска стопанска камара не споделя това мнение.
 КНСБ излиза на народен митинг за първия ден от болничния
КНСБ излиза на народен митинг за първия ден от болничния

Събраната до сегашния миг информация демонстрира паника и хората не одобряват сходно предложение

Точно в тази връзка Гълъбин Гълъбов, ръководител на Съюза за стопанска самодейност (ССИ), разяснява, че и те като работодателска организация не считат, че болничните би трябвало да се заплащат от работещия.

" Официалната позиция на ССИ е, че всяко отклоняване от осигурителното предписание, където осигурителният фонд заплаща е деформиране на правилото . Не сме съгласни, даже и за 3, даже и за 1 ден . Смятаме, че Национален осигурителен институт би трябвало да заплаща болничните ", сподели Гълъбов.

Все отново той счита, че би следвало държавните органи да могат да затегнат фалшификациите с болнични , само че не всички да бъдат наказвани поради това.

Междувременно работодателите излязоха с позиция, че не желаят да заплащат първите три дни от болничния . Според тях държавното управление цели да резервира статуквото.

Вчера стана ясно, че синдикатите оферират работодателите да заплащат първите пет дни на болничния. Правителството пък предлага работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината.

На 19 ноември министър председателят Бойко Борисов съобщи, че първият ден от болничните остава заплатен от работодателя. Въпреки обещанието му обаче КТ " Подкрепа " и КНСБ бяха безапелационни, че няма да се откажат от митинга.

Припомняме, концепцията първият ден от болничните да не се заплаща беше показана след среща сред ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР