КТ "Подкрепа" ще направи Национален протестен митинг - шествие на

...
КТ "Подкрепа" ще направи Национален протестен митинг - шествие на
Коментари Харесай

КТ Подкрепа излиза на протест на 27 ноември, КНСБ към момента се въздържа

КТ "Подкрепа " ще направи Национален протестен протест - шествие на 27 ноември под наслов "Болните служащи не са нарушители ", от КНСБ няма да стачкуват на тази дата, само че Конфедерацията остава в протестна подготвеност.

За планувания на 27 ноември митинг стана известно от изявления в страницата на КТ "Подкрепа " във "Фейсбуск ".

КТ "Подкрепа " желае първите пет дни от болничните да са за сметка на работодателите

От КНСБ прецизираха за Българска телеграфна агенция, че синдикалната организация чака да види какво ще бъде препоръчано на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие по тематиката за изплащането на болничните и битката със злоупотребите, ще се вършат ли оферти за промени след приемането на бюджета. Ако с предложенията на тристранния съвет бъде даден мотив за митинг, КНСБ също ще направи народен протестен протест.

Заседание на НСТС желаят както синдикатите, по този начин и работодателите. От изказвания на премиера Бойко Борисов и на обществения министър Бисер Петков стана известно, че такова съвещание ще има. На този стадий обаче още не се знае датата.

Повод за недоволството стана предложение на ръководещата коалиция първият ден от болничните да е за сметка на служащите и да не се заплаща. След остро неодобрение от страна на жители, синдикалисти и партии министър председателят Бойко Борисов разгласи, че предлагането няма да бъде импортирано.

Тази седмица имаше общо съвещание на националните протестни комитети на двата синдиката. След съвещанието ръководителят на Националния протестен комитет на КТ "Подкрепа " Любка Георгиева съобщи, че е извънредно време ръководещите да схванат, че не могат да си играят с нервите на българските жители, да ги назовават измамници, да "подхвърлят идейки ", с които да си вършат опити до каква степен са известни или не. Затова от синдиката бяха безапелационни, че митинг ще има.

Председателят на Националния протестен комитет на КНСБ Тодор Капитанов разгласи, че след резултатите от предстоящата среща на водачите на синдикатите с премиера и от упования незабавен Национален съвет за тристранно съдействие, ще бъдат набелязани съответни дейности, само че структурите са в подготвеност за митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР