КТ Подкрепа настоява за спешно увеличение на цената на въглищата,

...
КТ Подкрепа настоява за спешно увеличение на цената на въглищата,
Коментари Харесай

КТ Подкрепа поиска 15% увеличение на цената на въглищата от Марица-изток

КТ " Подкрепа " упорства за незабавно нарастване на цената на въглищата, добивани от мини " Марица-изток ", с най-малко 15 % за гладко компенсиране на интервалите с неизвършвани разноски и ненаправени вложения.  Позицията на синдиката беше показана през днешния ден на конференция от водача на КТ " Подкрепа "   Димитър Манолов и от синдикални представители от района на " Мини Марица-изток ".    

Според КТ " Подкрепа " 40% от производството на електроенергия  в България е застрашено.  Причината е, че в минно-енергийния комплекс " Марица-изток " са налице предпоставки за неуправляемо комбиниране на геоложки, механически, софтуерни, транспортни, финансови и екологични опасности с каскадни и пагубни последствия на повърхност до 100 кв.км, считат от конфедерацията.

Ако не се вземат незабавни ограничения, действителното развиване на обстановката е дефицит на електрическа енергия, фрапантно нараснали цени и напрежение във всички сфери на промишлеността и публичния живот, допълниха от КТ " Подкрепа ".

Синдикатът упорства доникъде на актуалната година да се отстранен ценовите несъответствия и дефекти на настоящата система за пресмятане на цената на въглищата, добивани от Мини " Марица-изток ". Свързано с това нарастване на цената на електрическата енергия, създадена от Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " с най-малко 10 % както на контролирания от енергийните комисари пазар, по този начин и в дълготрайните контракти. Изготвяне на проект за деяние през идващите 10 години, аргументиран с вложенията за ограничението на нездравословните излъчвания и всички сходства с новите европейски екологични условия, желаят още от синдиката.

От КТ " Подкрепа " прецизират, че Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " има доста дребен условен дял на контролирания пазар и това на пръв взор " чудовищно нарастване " е допустимо да не повлияе на сметките на битовите клиенти.

КТ " Подкрепа " декларира, че е неприемливо в Мини " Марица - Изток " от години да не се правят нужните действия за рехабилитация на остарялата 50-60 годишна техника. Според синдиката всяка година във въгледобивното сдружение не се правят действия за най-малко 50 милиона лв.. Недопустимо е и че цената на въглищата е подценена с 50 % по отношение на пазарните борсови стойности и с сред 15 и 30 %, по отношение на себестойността, пресметната по методиките на одобрени консултантски компании, експертни мнения и специфичните стандарти, считат от синдикалната организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР