КТ Подкрепа категорично възразява срещу опитите българските работници да бъдат

...
КТ Подкрепа категорично възразява срещу опитите българските работници да бъдат
Коментари Харесай

KT Подкрепа срещу орязването на болничните

КТ " Подкрепа " изрично възразява против опитите българските служащи да бъдат оставени без всевъзможни доходи точно в дните, в които имат най-голяма потребност от тях. Това е тежко посягане против обществените и осигурителни права на българските жители. Това се показва в позиция на Конфедерацията на труда " Подкрепа " по отношение на решение на съдружния съвет на ръководещите от 14 ноември първият ден от краткотрайната неработоспособност /болнични/ да не се заплаща от работодателите от 1 януари 2020 година и да остава за сметка на работещите, оповестена на уеб страницата на синдикалната организация.

Според синдиката тази мярка ще принуди жителите да вървят на работа заболели и по този начин да заразят и сътрудниците си. Според лекари, това ще стимулира хората да не употребяват болнични за остри заразни болести с доста висок контагиозен показател, с което директно ще способстват за развиване на епидемии, респективно ще нараства рискът от увеличение на затрудненията от тези заболявания. Последното ще докара до внезапен растеж на разноските за лекуване и предварителна защита.

От КТ " Подкрепа " считат, че " от погледа на ръководещите се изплъзва към момента съществуващата процедура работодатели да " икономисват " разноски за заплати, като принуждават служащи да си взимат болнични, само че да не престават да вървят на работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР