КТ Подкрепа иска увеличаване на заплащането за нощен трудКТ Подкрепа

...
КТ Подкрепа иска увеличаване на заплащането за нощен трудКТ Подкрепа
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа” иска увеличаване на заплащането за нощен труд

КТ „ Подкрепа ” желае увеличение на заплащането за нощен труд КТ „ Подкрепа ” упорства един час нощен труд да се заплаща по 2,55 лв. в допълнение вместо сегашните 25 стотинки надбавка на час към останалото заплащане. Според синдиката нощният труд би трябвало да бъде стеснен.
 
Около 400 000 българи редовно поставят нощен труд. В избрани случаи при сделка с работодателя спомагателното възнаграждение за работа през нощта е повече от 25 стотинки, като законодателството у нас не постанова ограничавания до какъв размер може то да доближи.
 
Според Здравко Здравчев от КТ „ Подкрепа ” заплащането на нощния труд би трябвало да се усили с не по-малко от 5-6 % от минималната заплата и да се ограничи като процедура. " Излязоха доста проучвания, които сочат за увеличената вредност на нощния труд. Вследствие на това Световната здравна организация (СЗО) предприе акция за ограничението му. Надяваме се увеличената ставка на заплащането на нощния труд да помогне и за въздържане на работодателите от полагане на подобен ", разяснява Здравчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР