КТ Подкрепа е постигнала съгласие с финансовия министър ваучерите за

...
КТ Подкрепа е постигнала съгласие с финансовия министър ваучерите за
Коментари Харесай

След среща на синдикалисти с Горанов: Ваучерите за храна няма да се облагат с ДДС

КТ " Подкрепа " е постигнала единодушие с финансовия министър ваучерите за храна да не се таксуват с Данък добавена стойност , оповестяват от пресцентъра на синдиката.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на Асоциацията на оператори на ваучери за храна са разискали въпроса на среща през днешния ден. Присъствали са и представители на френската и американската търговски камари и специалисти за показване на изследване на пазара на ваучери за храна в България.

По време на срещата са били разисквани проблемите и вероятностите пред ваучерното хранене. Постигнато е единодушие за отвод от плана за въвеждане на данъчно отнасяне във връзка с ваучерите за храна.

За първи път през 2018 година се получава равновесие сред отпуснатите квоти и потребностите на пазара, е маркирано на срещата. Обсъдено е и въвеждането на електронни ваучери и разширение обсега на стоките и услугите.

КТ " Подкрепа " ще предложи в понеделник на Комисията по приходи и витално ниво своето предложение за смяна в заплащането и ограничението на нощния труд, оповестяват още от синдиката. Нощният труд унищожава биологичния и обществен живот на хората. От 10 години за нощният труд се доплаща 25 стотинки на час, което постанова незабавни и съответни промени, допълват от синдиката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР