КТ Подкрепа“ е на едно мнение с ПП по отношение

...
КТ Подкрепа“ е на едно мнение с ПП по отношение
Коментари Харесай

Синдикатите съгласни с ПП за 860 лева минимална заплата

КТ „ Подкрепа “ е на едно мнение с Политическа партия във връзка с повдигането на минималната работна заплата. Синдикалистите упорстват тя да е 50% от междинната работна заплата, каквото е и предлагането на някогашните ръководещи.

„ Да осъществим отчасти европейската инструкция и да създадем 50% минимална заплата от междинната, като това значи 850-860 лв. “, прикани Любослав Костов от КТ „ Подкрепа “, съобщи dnes.bg.

Той разяснява, че служебното държавно управление не е изготвило средносрочна стратегия за финансовото положение в страната. „ Не знаем какво се случва “, оплака се той.
От синдиката настояха още веднъж да се вкара необлагаем най-малко.

" Той понижава неравенствата и има обществен и стопански резултат, ние го желаеме от доста години, предходната година доста партии си го бяха написали в стратегиите и нищо не се случи ", сподели Костов.

Според Асен Василев обаче необлагаемият най-малко е вероятен при прогресивното данъчно облагане, само че не и при сегашното облагане с 10% за всички работещи.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отсече, че в случай че остане минималната заплата 710 лв. до юли идната година, това ще е пагубно за хората.

" Искаме да приказваме с всички партии и го вършим и без значение по какъв начин вървят политическите договаряния, това би трябвало да се отдели от бюджетния развой, хората чакат и не ги интересува по какъв начин ще стане ", разяснява той.

Икономическият консултант в КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова напомни, че синдикатът още през лятото искаше растеж на минималната заплата, какъвто обаче тогавашният министър на финансите Асен Василев не предложи.

" Ако тогава го бяхте създали, в този момент нямаше да е толкоз извънредно неотложно увеличението й незабавно ", уточни тя.

Асен Василев изясни, че през идната година ще има по-нисък растеж на Брутният вътрешен продукт спрямо тази. Той още веднъж изясни, че Политическа партия залагат 2,2 милиарда лв. повече за нарастване на пенсиите, като оферират това да стане с 10% от началото на годината и с още 10% от средата.

Данъчните облекчения за деца да се качат от 600 лв. на 900 лв. на дете на годишна база, упорстват още от Политическа партия.

Допълнителните ограничения на Политическа партия са на стойност 8, 8 млрд лв., а плануваните доходи в хазната ще са с 11 млрд лв. повече, тъй че недостиг се обрисува да е 2,1%.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР