КТ “Подкрепа е готова да напусне Националния съвет за тристранно

...
КТ “Подкрепа е готова да напусне Националния съвет за тристранно
Коментари Харесай

Синдикатите заплашиха с напускане на НСТС и протест заради болничните

КТ “Подкрепа ” е подготвена да напусне Националния съвет за тристранно съдействие и да провежда всеобщ народен работен митинг.
Към тези дейности синдиката ще пристъпи в случай че ръководещите партии не преразгледат желанието си първият ден от болничните да не се заплаща на служащия. Това се споделя в позиция на синдиката, оповестява БНР.
В отговор на изказванията на бизнеса, че около празници броят на боледуващите служащи нараства, от синдиката споделят, че има и работодатели, които икономисват разноски за заплати като принуждават служащи да си вземат болнични, само че да не престават да вървят на работа.
В случай че се одобри презумпцията за виновност на всеки болен, от КТ " Подкрепа " ще упорстват това да важи и за други области. Те оферират да не се заплащат първите 20% от средствата по публичните поръчки. Тази мярка, съгласно тях, ще дисциплинира и двете страни в процеса - ръководещи и бизнес.
Идеята да не се заплащат първите 20% от средствата по публичните поръчки изрази по-рано през днешния ден президентът на синдиката Димитър Манолов пред БНР. Манолов съобщи също, че решението първият ден от болничните да не се заплаща, е взето на мрачно.
Синдикатите упорстват министър председателят Бойко Борисов да се запознае с техните причини в незабавен порядък, защото срокът за промени в Бюджет 2020 изтича на 20 ноември, сряда.
В случай че не се състои поисканата среща или сходно предложение бъде включено сред първо и второ четене, синдикатът ще напусне Тристранния съвет и ще провежда всеобщ митинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР