Кшищов Марек, който уби петима души в Чикаго, запазва мълчание

...
Кшищов Марек, който уби петима души в Чикаго, запазва мълчание
Коментари Харесай

Убиецът на българите в Чикаго имал конфликти с всички обитателите на жилищния блок

 Кшищов Марек, който умъртви петима души в Чикаго, резервира безмълвие в ареста. Сред неговите жертви са и трима българи.

Полякът имал фикс идея за гонене и бил душевен неустойчив. Това станало ясно при среща на задграничния представител на Министерство на вътрешните работи в Съединени американски щати Георги Овчаров със сержант Перес, водещ следствието по кървавото закононарушение. На диалога участвал и Иван Анчев, общоприет консул на България в Чикаго.

Разследването посочило, че българите са станали почтени жертви на ментално неустойчив човек. Сержант Перес съобщил, че на поляка са му повдигнати пет обвинявания за ликвидиране първа степен. Според законодателството на щата Илинойс това значи, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди. На арестувания е назначен длъжностен юрист и той не дава никакви изказвания по случая.

Представителят на Министерство на вътрешните работи Георги Овчаров сподели, че през цялото време на случая казусът се координира персонално от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. По негово предписание офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго за оказване на цялостно подпомагане на локалната полиция и за отбрана на интереса на българите, които живеят там, написа " Труд ".

Марек имал спорове с жителите на жилищния блок и бил залепил заплашителни бележки от вътрешната страна на входната врата на жилището си, сочещи, че възнамерява принуждение, оповестиха по-рано управляващите в Чикаго. Следователите не са открили точната причина, заради която 66-годишният поляк е прострелял съседите си в събота.

На чуване в областен съд през вчерашния ден прокурорите споделиха, че намерили две заплашителни бележки на полски - родния език на Марек, залепени отвътре на вратата в жилището му.

Четиримата, убити в един от жилищата, са 43-годишната Цветанка Костадинова, 43-годишният й брачен партньор Ивайло Попов, 61-годишният Дейвид Ханик и 65-годишната Искра Пауръл-Попова. Жената, която е била простреляна в главата, до момента в който се опитвала да избяга и по-късно е издъхнала от раните си, е 53-годишната Йоланта Тополска. Всички жертви са познавали Марек.

На едната пишело: " Никаква благосклонност. Помни какви мръсотии ти вършат, ти контролираш нещата, не те. Стига толкоз. Те би трябвало да платят за това ". На другата пишело: " Утре. Никаква благосклонност, никакво неуместно съмнение. Помни кой си. Помни какво ти направиха (следва вулгарна дума). Те би трябвало да платят за това ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР